Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
uvaerbig
Det er ventet mye ulikt vær fremover. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Ikke lett å treffe rett på værmeldingen:

Vær eller ikke vær ?

SJØVEGAN: Den siste tiden har vi hatt mye forskjellig vær og skal vi tro andrte medier som tv, aviser og radio så kommer det fortsatt til å bli mye ulikt vær i dagene fremover. Vi har sett litt på de forskjellige varslene.


Man kan trygt si at været den siste tiden har vært "mot normalen" med både mildvær og regn i november. Og nå som vi er inne i novembers siste dager og nærmer oss desember, som definitivt er en vintermåned, så vil man gjerne ha litt snø, men kommer den? Over alt i nyhetene nå varsles det mildvær med regn og vind, men gjelder det her for oss?


Værvarsel
Det er ikke til å legge under en stol at vi blir berørt av alle de lavtrykkene som kommer i fra Skotland eller Island, alt etter hvor vinden kommer i fra, men det er da ikke alltid like lett å skjønne alle de tekniske termene som værmelderne på tv bruker. I tillegg kan vi i disse dager lese det ene varselet etter det andre i landets største aviser som varlser både storm og regn de kommende dagene og at vi her oppe i nord må ta våre forhåndsregler. Når vi går inn på meteorologenes sider og blant annet Storm og yr.no så finner vi litt andre tall for Salangen.


Neste uke

Hvilken værmelder kan vi stole mest på? For å gjøre det enkelt har vi sjekka med meteorologisk institutt og de to mest populære værsidene og tatt ut gjennomsnittet. Det som da skjer er at vi i løpet av de neste dagene, frem mot helgen vil få noe mildere vær og litt regn/sludd. Her i Salangen er det ikke meldt om så mye vind, men litt blir det. I fra søndag vil det igjen bli litt kaldere og det er da meldt snø, noe som sikkert kommer til å glede ungene og far som må ut å starte fresen for vinteren. Og mor får julestemningen hun trenger for å bake sine syv slag.


Fremover

Nå skal det bli litt kjøligere og snø nesten hver dag i neste uke, men kan vi være sikker på at det blir liggende nå? Nei, helt sikre kan vi aldri bli, for det er mildere nå i år enn tidligere.Det ligger også flere lavtrykk ute i Atlanterhavet som bare venter på å komme hit, men om de treffer oss og hva de medbringer vet ingen. Vi får bare vente og se og håpe på det beste. Håpe på at den snøen som nå kommer blir liggende og at vi alle får en fin advent.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn