Første dag ble det kjørt to forestillinger av filmen "Knerten i knipe". Den første forestillingen gikk klokken 14.00 og var en lukket visning for Sparebank1 Nord Norge. Klokken 17.00 gikk første åpne forestilling på kinoen, og det var fullt også da.


Litt startvansker
Hva er vel en premiere uten noe som helst problem? -Vi fikk litt problemer med lyden på første forestiling da en kabel var trukket ut, men det ordnet seg raskt så nå er alt i orden igjen, sier kinoansvarlig Asbjørn Rystad til nettavisen. Rystad er tydelig kjempestolt av den nye kinoen. Han står bare og smiler stort etterhvert som folk fyller salen og hans flinke lille hjelper tar imot billettene. Forestillingen starter noen minutter for sent, men det er ikke så farlig.- Hadde det vært en voksenfilm hadde vi nok vært litt strengere, men dette er åpningsfilmen og det er barn det er snakk om så vi tar det litt rolig. Det er ikke så farlig om vi blir litt sene i dag, sier Rystad med et smil om munnen.


Bare gøy
Det er ikke farlig å se at dette er noe som betyr noe for Salangen. De har fått en helt ny og digital kino som gjør at de kan få de nyeste filmene først, og på den måten kunne konkurrere med de større kinoene i nærheten. - Dette er bare så gøy og etterlengtet, sier Rystad . Kinoen skulle opprinnelig ha vært ferdig ombygd allerede 25.mai i år, men på grunn av forsinkelser hos montører og leverandører så ble den kraftig utsatt, men nå er den lange ventetiden over og kinoen er i gang.


Masse gode filmer
Fremover kommer det masse gode filmer og noen av de som er kommet og skal spilles i november. Disse er blant annet en nyinnspilling av "Footloose", Smurfene, Kong Curling, Tintin og The Thing. Oversikten over hvilken film som kommer når, finner man på nettsidene til Salangen kommune. Kinosalen på Sjøvegan tar 150 publikummere og kinoforestillingene skal kjøres på søndag og onsdager fremover. Det var meningen at også åpningen skulle gå søndag, men på grunn av kretsmesterskapet i turn, valgte man å flytte premieren en dag frem og til lørdag.