Klokken kvart over tre lørdag ettermiddag ble julegrana i sentrum av Sjøvegan tent, og både små og store kunne feire tenningen med gang rundt juletreet. Tilstede var både Salangens ordfører Ivar.B. Prestbakmo og Lavangens ordfører Erling Brattsberg. Været var flott, og ikke var det for kaldt heller så det var perfekt for tenninga av Salangens juletre.


Musikk
Det var helt fullt på torget og folk sto til og med på andre siden av gaten for å få med seg tenningen. Salangen skolekorps hadde fått med seg flinke korpsmedlemmer fra Lavangen og spilte flott julemusikk mens både voksne og unger gikk gangen rundt juletreet og sang julesanger.


Salangen skolekorps spilte mange flotte julesanger. FOTO: GRY MALIN MYRLAND


Glede
Det var mange blide fjes å se og ungene spesielt syntes det var stas med lysene på det store og flotte juletreet midt i sentrum. Mange hadde også funnet frem nisselua og noen var sågar helt utkledd. Gøy var det i allefall å se alle de blide og glade ungene som virkelig koste seg. Og etter hva nettavisen kunne observere så virket det som om de voksne koste seg like mye som ungene.


Konsert
Etter at julegrana var tent og alle hadde gått rundt juletreet, pakket skolekorpset sammen instrumentene sine og dro opp til kulturhuset. Her hadde et gjeng flittige hjelpere allerede holdt på med forberedelsene ei stund så både korpset og publikum kunne komme til dekket bord. Her hadde de ordnet slik at publikum kunne kjøpe både kaffe og brus og et stykke kake de kunne kose seg med.


Vellykket
Inne i salen var det over 170 stykker inkludert korps og drillere. Så det var ikke mange ledige plasser. Publikum ble ønsket velkommen av leder i Salangen skolekorps, Hege Larsen som var kveldens konfransier. Det var skolekorpsets aspiranter som fikk æren av å starte konserten. Etter to sanger kom hovedkorpset opp på scenen og spilte flere vakre julesanger. De var kjempeflinke og til tross for at det var to korps, fra både Salangen og Lavangen så skulle man tro at de har spillt sammen hele tiden. De var kjempedyktige!


De yngste drillerne imponerte publikum i Salangen kulturhus lørdag ettermiddag. FOTO: GRY MALIN MYRLAND


Oppvisning
Etter at korpset hadde spillt flere julesanger kom drillerne på scenen for sine show. Først ut var mellomtroppen. Deretter kom den miste gruppa opp. Begge troppene hadde en kjempeflott oppvisning. Og de minste drillerne var spesielt stolte av de lilla kattehalene de hadde fått laget for anledningen. De gledet seg til til oppvisningen og var kjempeglade for å få vise frem hva de hadde lært.


Avsluttning
Til slutt spillte korpset et par julesanger til før de avsluttet konserten med å spille sangen "En stjerne skinner i natt"  sammen med drilljentene som kor på scenen mens publikum sang sammen med dem. Før den siste sangen, ble det delt ut en liten oppmerksomhet til flere støttespillere og hjelpere.  Under konserten var det salg av tombolalodd og disse ble trukket helt til slutt.  Alt i alt var dette en flott ettermiddag for både voksne og barn som deltok på både tenning av julegrana i sentrum og konserten til skolekorpset på kulturhuset. Og for de som ikke hadde julestemning fra før, så var den nok godt på plass etter denne dagen.