Viseklubben i Salangen inviterer til konsert med serdeles spennende musikere og for første gang arrangerer de også konsert med blant annet en russisk visesanger. Konserten holdes på Lundbrygga og starter klokken 20.00. Gruppa Tri stopper i Salangen på sin barentsturne torsdag 17.november. Inngangsbillettene koster 150 per voksen og kroner 100 for honnør og student.


TRI
Det er Vegard Austli Kjøsnes fra Røros Som har samlet sin TRIo bestående av Nikolay Vymorkov, som er visesanger, gitarist og låtskriver, Lajla Storli som er folkemusiker, kveder og spiller hardingfele. Vegard Austli Kjøsnes er utdannet klassisk musiker, spiller munnspill og komponerer musikk. Han er det andre i landet som har munnspill som hovedinstrument fra musikk-konservatoriet.


Varierende

Repertoaret består av mye varierende musikk som egne komposisjoner, og spennende arrangemanger av norske og russiske folketoner. Den uvanlige besetningen gir et unikt og nyskapende lydbilde. Til tross for sin unge alder har medlemmene i gruppa allerede rik erfaring som proffesjonelle musikere og de deltar jevnlig på uilke konserter, festivaler og prosjekter rundt omkring i sine hjemland.


Turne

Gruppa skal på sine turne blant annet ha konserter i Arkhangelsk, Murmansk, Kirkenes, Tromsø, Salangen, Trondheim og så avslutter de på Vegards hjemmsted Røros den 22.november.- Jeg har vært spent på hvordan Russerne kom til å ta imot Norsk folkemusikk og om de liker hardingfela, men det har gått over all forventning, sier Vegard Austli Kjøsnes i en mail til nettavisen. - Vi har fått veldig positive tilbakmeldinger etter konsertene om at de opplever møtet mellom Norsk og Russisk folkemusikk som spennende og vakkert, men også helt naturlig, sier Lajla Storli.


Nytt og spennende

Nytt og spennende er det også for visegruppa i Salangen som for første gang arrangerer konsert som har både munnspill, hardingfele og en russisk musiker.- Dette er nytt og veldig spennende for oss og vi er kjempeglad for at TRI ta seg tid til å komme å holde konsert her i Salangen. Vi gleder oss veldig, sier Inger Strand i viseklubben i Salangen. De anbefaler alle å komme å høre på. Sett av denne kvelden og kom til Lundbrygga.