At det regnet litt på starten av dagen under åpen brannstasjon gjorde ingenting for ungene, som var ivrig etter å oppleve hva brannfolkene gjør i sin hverdag. Nærmere 100 mennesker møtte frem på dette arrangementet lørdag. Det var tydelig at det og slukke flammer med brannslukningsapparat var stort for ungene, og de voksne foreldrene. Men størst jubel ble det da brannkonstabel Christer Møller spurte ungene om de ville kjøre brannbil? Det ble et stort "JAA"! fra alle ungene i kor. En etter en gikk de inn i brannbilen med store smil rundt munnnen. I brannbilen fikk alle som ønsket det være med på en kjøretur i området. Arrangementet på Sjøvegan er en del av åpen brannstasjon som pågikk på 350 andre brannstasjoner i helga.

aapendagbrannstasjonbig2.jpg
Det er tøft og slukke brann ilag med en ekte brannmann. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Skumparty
For ungene var det nok av aktiviteter å hive seg med på ved brannstasjonen i Strandveien. En av de største favorittene var skumparty. En mikstur som er ment for å kvele flammer ble brukt for å illustrere at ikke bare vann brukes når flammer skal slukkes. Restene som ble igjen lå på bakken som en stor skyball, og dette utynyttet barna maksimalt ved å ha skumballkrig og springe i gjennom med høy hastighet. 

aapendagbrannstasjonbig3.jpg
Store og små fulgte nøye med på slukkingen av brann som brannkostablene demonstrerte under åpen brannstasjon. FOTO: JON HENRIK LARSEN.


Se videosnutt fra da ungene rykket ut med brannbilene: