I juni i fjor skrev nettavisen sak om at det var sterkt ønskelig fra Salangen Arbeiderparti og få navngitt torget på Sjøvegan med  "Bendiktsens plass".

Da uttalte tidligere leder i Salangen Arbeiderparti, Per Hauglid dette til avisen:

- Bendiktsen var en markant ordfører i og utenfor kommunen og en ordfører som fikk til mange arbeidsplasser til Salangen. Hans virke ga resultater og det er naturlig at vi hedrer hans minne ved å oppkalle en plass etter han, sa Hauglid.

Også sønnen til den tidligere ordføreren uttalte seg.

- Er det ikke på tide å blåse liv i en sak som faktisk kunne hedre en av de virkelig store Salangen- bautaer, som faktisk gav sitt liv for kommunen, han jobbet for Salangen til hjertet eksploderte, spurte Trond Bendiktsen i et innlegg på Facebook den gangen.

I slutten av juni i fjor skulle Salangen Arbeiderparti behandle saken internt i partiet, før den skulle fremmes ovenfor kommunestyret som sak. Det fortalte nåværende leder i Salangen Arbeiderparti, Lena Khenriksen.

Men det har vært stille rundt saken siden da, og ingen navn er blitt utdelt og ingen skilt er kommet opp ved torget. Kanskje navnesaken kan komme opp igjen i år som et tema, samtidig som sittebenkene på torget blir satt ut igjen for en ny sommer?

LenaKhenParti_BIG1
Ifølge Salangen Arbeiderparti-leder Lena Khenriksen ville saken bli tatt opp i Salangen Arbeiderpartis styremøte mot slutten av juni i 2020. ARKIVFOTO: TORBJØRN KOSMO