Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Språkbadmodell lyser

Ástávuona giellagoahtie skal nå arrangere informasjonsmøte om samisk språkbadmodell tirsdag 15. desember, og alle er velkomne.


Ástávuona giellagoahtie inviterer til informasjons/orienteringsmøte om erfaringer fra studieturen til Wales der språkbadmodellen ble sett i praksis. Språkbadmodellen er kort sagt et tilbud til foreldre som ønsker å gi deres barn en innflytelse eller opplæring i samisk språk.


Forberedelsesfasen
Prosjektet er fremdeles i forberedelsesfasen, og på møtet som tar plass i kantina på Lavangen skole tirsdag 15. desember klokken 19.00, skal planene for prosjektets fremtid blant annet diskuteres. Alle unger og foreldre er velkomne til møtet. - Vi har et regionalt perspektiv. Og jeg tror at det blir et bra møte, forteller oppvekstsjef Tove Hansen, som ønsker at også personer fra andre kommuner skal komme på møtet.


Gode resultater
Etter det første møtet som tok plass den 27.januar, ble mange foreldre interessert i språkmodellen. Prosjektet har fått midler fra sametinget, og i uke 46 dro 11 personer, deriblant representanter fra foreldre, politikere og barnehager til Wales for å prøve prosjektet i praksis. Turen til Wales var vellykket og det ser lyst ut for prosjektet. Nå avhenger språkbadmodellen av foreldrene og politikernes engasjement videre i prosjektet.          

Til nyhetsarkivet
Tips en venn