Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
spotlighttilutlandbig
Programlederne i ungdomsprogrammet SpotLight skal reise til utlandet i løpet av 2012, for å lage reportasjer til programmet. FOTO: INGER-LISE SÆTHERVIK APELAND

Overraskelse til de unge programlederne:

"SpotLight" til utlandet

SJØVEGAN: Ungdommene som er programledere i det direktesendte web-tv programmet "SpotLight" fikk onsdag en mildt sagt stor overaskelse servert i fanget av redaktør for Salangen-Nyheter, Jon Henrik Larsen.


Det var onsdag ettermiddag på redaksjonsmøtet til ungdomsprogrammet "Spotlight" at programlederne fikk den glade nyheten. Hele "Spotlight"-gruppa skal på reportasjetur til utlandet. Bakgrunnen for dette er at "Spotlight" hele tiden øker i seertall og omfang, så nå må de tenke nytt for å utvikle seg enda mer, og for å fortsette å skape interesse rundt programmet. I tillegg er det gjort en god jobb frem til nå. - Vi må hele tiden tenke nytt og større siden vi får flere og flere seere utenom Salangen. "Spotlight" har seere som sitter og følger med på programmet hver søndag fra så langt borte som USA, sier redaktør og eier av Salangen-Nyheter, Jon Henrik Larsen. Ungdommene ønsker selv å utvikle programmet og få enda flere seere.


Unikt
"SpotLight" er i så henseende et unikt konsept som de selv bidrar til å skape, med støtte fra Salangen-Nyheter og Jon Henrik Larsen. Det er et konsept bygget opp rundt frivillighet og et rusfritt miljø slik at også de som ikke driver sport skal kunne ha noe å drive med på fritiden. "SpotLight" har i dag sendinger fra egne studioer i lokalene til Salangen-Nyheter i Kongsveien 79 på Sjøvegan, og i disse lokalene har de mange muligheter for å utvikle seg.


Gjest.
En av de tingene som redaktøren og eieren nå har bestemt seg for, er at ungdommene skal få seg en reportasjetur til utlandet - hvis de har lyst og er flinke til å planlegge. Hvor er ikke helt avgjort ennå, men det er opp til ungdommene selv å bestemme seg hvor de vil dra. Her skal de finne en plass de ønsker å reise til hvor de kan gjøre flere reportasjeopptak som de senere kan bruke i sine programmer. I tillegg er det bestemt at en av seerne skal få muligheten til å vinne en tur sammen med ungdommene på denne reisen. Det seerne da må gjøre er å melde seg inn i Facebook- gruppa "Spotlight", og der delta på konkurranser og rett og slett være en ivrig seer.


Avgjørelsen
Selve reisen skal skje i første halvår av 2012, så avgjørelsen på hvor og evt når taes en gang ut på nyåret. Deretter vil de bruke programmene som går i januar til å plukke ut en heldig vinner som skal få være med på reisen. Ungdommene selv er veldig fornøyd og giret over denne muligheten. - Dette er en unik mulighet for oss til å videreutvikle programmet videre, og i tilegg blir det artig og reise ut og lage reportasjer i lag. Vi er blitt en veldig sammensveiset gjeng i løpet av denne tiden vi har drevet med Spotlight - så dette er veldig artig, sier leder for programmet Veronica Klaussen. Hun og de andre i programmet er klar over at det er fortsatt mye og hard jobb som skal gjøres fremover både i forhold til avvikling av programmene fremover, men også i forhold til planlegging, før de kan sette seg på flyet til det store utland !

Til nyhetsarkivet
Tips en venn