Tirsdag ettermiddag sto tre flotte elever fra 9.klasse ved Salangen skole utenfor inngangen til Coop Extra på Sjøvegan. Det luktet godt og det var det all grunn til. For elevene laget ferdige vårruller som kundene som gikk inn på Extra- butikken kunne kjøpe, og ta med seg hjem til middag. 

- Vi gjør dette for at vi skal ha penger til klassetur til neste år, når vi kommer i 10.klasse. Det er en bra inntekt for oss. Vi har stått her siden klokken 14.00 også langt har vi passert 5000,- kroner i salg, sier elev Ida Kristin Johansen og smiler.

Stor interesse

De tre jentene hadde laget flere brett med frityrklare vårruller, og når nettavisen var innom, så var det blitt solgt 5 brett. 

- Det er tydelig at folk liker dette, og at dette var en god ide, sier elev Emma Mortensen. 

Det er ikke uvanlig at elever fra skolen i løpet av skoleåret gjør ulike ting for å skaffe inntekter til klassetur. I år er ingen unntak. 

- Vi skal reise til Oslo på klassetur, og da trenger vi penger. Vi gleder oss kjempemasse til dette, så nå må vi bare få inn nok penger, avslutter elev Solveig Aglen Losvik der hun legger den ene etter den andre vårrullen i frityrkokeren. 

solgtevaarrullerbig2.jpg
Vårrullene elevene hadde laget til salget gikk fort unna. Det ble en god sum med penger når salget var over på tirsdag ettermiddag. FOTO: JON HENRIK LARSEN