Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
kirkeparadebig
Soldatene tok et hjertelig farvel med feltpresten. FOTO: KARIN HASUND

Panserbataljonens kirkeparade:

Soldater vil hjem til jul

SJØVEGAN: Det er ikke bare enkelt å få plass til en hel bataljon i en kirke. Men i Salangen kirke er det plass nok, og torsdag i forrige uke fylte de kirken til randen. Med mye humor og hjertevarme ble det en stemningsfull avslutning for soldatene før de skal hjem på juleperm.


Det krever en kirke av en viss størrelse for å få plass til 556 soldater, og i Salangen kirke er det rom nok. De to siste årene har panserbataljonen i Bardu benyttet kirken til sin årlige kirkeparade. De setter stor pris på at de får lov, og de komme gjerne tilbake hit.


Humor og alvor

Feltprest Martin Peder Dahl holdt en meget hjertevarm og jordnær preken som slo godt ann hos soldatene. Jule-evangeliets budskap ble sammenlignet med livets mange utfordringer, og her ble det trukket mange linjer til soldatenes hverdag. Budskapet ble fremlagt på en måte soldatene kan forstå og relatere til. Her ble det brukt mye humor og latteren runget i kirkerommet flere ganger - men litt rom for alvor og ettertanke var det også.


Mona sang for soldatene

Soldatene var så heldige at Mona Digre hadde anledning til å komme og fremføre nydelige julesanger. – Det er noe spesielt med å synge i en kirke helt full av soldater som skal hjem til jul. Det ble spesielt stemningsfullt, forteller Mona og sier hun svært gjerne kommer tilbake en annen gang.


Rom for lek og moro

Sjef for panserbataljonen Terje Hanssen er meget glad for å få være sjef for en så flott gjeng. Han holdt et fint innlegg som handlet om samhold og trygghet. - Det er viktig å forstå at livet består av mer enn arbeid. I en hverdag som ofte er preget av alvor, har alle behov for lek og moro, sier Hanssen. Nå skal de fleste soldatene hjem til juleperm, og de får lade batteriene før de skal ta fatt igjen. Men først måtte de ta farvel med feltpresten som hadde sin siste dag på jobben i Bardu. Han er beordret til Sør-Norge der nye utfordringer venter på han, men han håper at han en dag får komme tilbake til Bardu fordi han trives så godt her.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS