Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Søker arbeidsplasser til elever

Elevrådet ved Sjøvegan videregående skole søker etter arbeidsplasser til sine elever i morgen, 3.november. Dette i forbindelse Operasjon Dagsverk- dagen.


Også i år ønsker elevene ved Sjøvegan VGS å gi sitt OD-bidrag til et vannprosjekt i Kambodsja. I fjor samlet de inn i overkant av 30 000, og målet for i år er å få inn enda mer. Pengene gikk uavkortet til å produsere keramiske vannfiltre til innbyggere i landsbyene Trey Gno og Thom Roeng.


Egen komité
Prosjektet har vært administrert av en OD-komité bestående av elever på skolen, som har samarbeidet tett med lærer Haavard Lorentzen. Lorentzen har i til sammen 3 år bodd i Kambodsja, senest forrige skoleår. Dette gjør det mulig å ha tett kontakt med befolkningen i landsbyene, og evaluering og rapporter kommer fortløpende – og de er utelukkende positive.


” Selv om det burde vært sånn, er ikke rent vann en menneskerett. Tenker vi litt globalt, er det over 1 milliard mennesker her i verden som ikke har tilgang til rent vann, og hver dag dør det hele 4500 barn som følger av dette. Så forvent som vi er, blir det helt surrealistisk, og vanskelig å forstå at det er noen som faktisk har det sånn. Det er for ille å høre at de ikke har noe så grunnleggende som rent, sunt drikkevann.
Da FN utredet sine tusenårsmål, var et av dem å halvere tallet på mennesker som ikke har tilgang på rent vann innen 2015. Dette kan vi hjelpe til med, med vårt prosjekt. Vi kan ikke redde alle, men så lenge noen overlever, har vårt arbeid og engasjement utgjort en forskjell. Og det er det som betyr noe.”
Dette sa årets OD-leder Åsa J. Nordheim i en appell til resten av skolens elever. Hun fortalte i tillegg om prinsippet om hjelp til selvhjelp, til bedre levekår og å unngå sykdommer som er svært vanlige i området.Årets OD-bidrag skal gå til produksjon av biologiske filtre til landsbyen Pro Let. Grunnen til at vi bytter fra keramiske til biologiske, er først og fremst fordi disse er bortimot evigvarende mens de keramiske både trenger mer vedlikehold og har kortere levetid. Det kan også være interessant og sammenligne effekten av filtrene, etter en viss tid.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn