Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
skummeltpåveien1big
Det er ikke bare regn, is og tåke som skaper fare på veiene i disse dager. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

Plussgrader om dagen og minus på natta:

Skummelt på veiene

KISTEFOSSEN: De siste dagene har det vært varmegrader på dagen og kuldegrader på natten, og når det regner slik det har gjort den siste tiden, så blir veiene skumle for de som kjører mye mellom Setermoen og Sjøvegan, både tidlig og sent på dagen.


De siste dagene har graderstokken krøpet både over og under null innenfor bare noen timer. Da er det ikke alltid like lett å beregne føret på veiene når man er ute å kjører. Lettere blir det heller ikke når det er både mye regn og tett tåke der man skal kjøre.


Pendlere
For de som pendler mellom Sjøvegan og Setermoen har dette blitt godt merkbart de siste dagene. Is på morgenen, regn på ettermidagen og glatt og tåkete på kvelden. Noen kvelder har det også vært tett regn. Det er i tillegg dyr som vandrer både på og i veien. På dagtid er det i hovedsak sauene man må passe seg for i tilegg til føret, men også elgen har begynt å trekke ned mot veien på kveldstid på denne tiden av året. Regnværet den siste tiden har også gjort sitt til at det er noe vått og sleipt på veiene som igjen fryser til på kveldene.


Møtte skogens konge
Sent mandag kveld på tur til Setermoen fikk ei ungjente nærkontakt med skogens konge. Ungjenta som bare har hatt sertifikatet i noen uker, forteller til nettavisen at sikten var veldig dårlig på grunn av tykk tåke, så hun tok det helt med ro. - Det kom en bil i mot og gjennom lyséne hans så jeg en mørk skygge. Jeg sto på bremsa og i det bilen stoppa hørte jeg et dunk. Jeg traff noe. Da jeg så opp så jeg elgen rett fremfor meg, sier ungjenta. Bilen som kom i mot greide også å stoppe og kom for å sjekke at alt gikk bra.


Heldig
Det viste seg da at det var tre elg i veien, og da de var gått vekk gikk begge bilistene ut for å sjekke skadene etter sammenstøtet. Til ungjentas forundring så var det ikke ei skramme på bilen. Men hun vet at hun traff elgen for den haltet vekk fra veien. Møtet med elgen er rapportert til Ettersøksringen og politiet er også rutinemessig informert. Ungjenta var litt skjelven i ettertid, men vil gjerne takke sjåførlæreren sin på Målselv trafikkskole for alt han har lært henne. - Det var en ekkel opplevelse. Det første jeg tenkte på var bilen til mamma, da den var uten skader ble jeg bekymra for elgen, sier ungjenta som nå vil advare andre bilister som kjører på denne strekningen. Kjør forsiktig !

Til nyhetsarkivet
Tips en venn