Under en høytidelig avdukning fredag formiddag ble navnet på den nye barnehagen avslørt. Lauvmakken barnehage skal den hete. Det var flere som hadde kommet med forslaget. Siv-Grethe Olsen, Tove Andberg, Grethe Helgesen, Britt Svendsen, Rita Jørgensen og Asveig Antonsen hadde alle foreslått det samme. Ordfører Erling Bratsberg likte meget godt forslaget. - Lauvhallen ligger like ved, og det var flott at barnehagen fikk et navn som har litt tilknytning til den, sier han.


Ordføreren ser for seg at barnehagen kan fostre frem flere fremtidige ordførere. FOTO: KARIN HASUND


Klar i januar
En hel flokk med barn og barnehageansatte hadde møtt opp for å få med seg når ordføreren avslørte navnet og de var meget fornøyde med valget. Den nye barnehagen skal stå klar til å ta imot ungene 7.januar, og de små gledet seg veldig til å begynne i Lauvmakken. En liten omvisning inne ble det tid til, og ungene frydet seg over det de fikk se. Og enda er bare bitte litt kommet på plass. Det gjenstår ennå mye arbeid og Tove Andberg, styrer i barnehagen, frykter det blir jobbing i juleferien for å få alt klart. - Det står 51 unger klar til å flytte inn, men totalt har vi plass til 62 unger fordelt på 3 avdelinger, forteller Andberg. - Ungene blir delt opp etter alder. Avdelingen for de minste barna er litt skjermet fra resten så de får tumle rundt i fred og ro. De har sine egne hobbyrom og og tumlerom, og vi skal prøve å få til at de får sitt eget område ute også, forteller hun videre. Kommunen har kjøpt tilleggsareal rundt barnehagen slik at de har fått utvidet uteområdet sitt. Dermed har de fått plass til blant annet en akebakke.


De eldste ungene har fått sin egen lille leilighet der de kan boltre seg. FOTO: KARIN HASUND


Fremtidsrettet barnehage
Bygget er designet av Kjersti Jenssen, og hun har gjort en fantastisk jobb. Rommene er utformet for å følge ungenes bevegelser- Vi har vært på befaring i barnehager i Harstad, Tromsø og Finnsnes og sett på barnehagebygg der. Så har vi tatt med oss det beste og brukt det her, forteller Tove Hansen, oppvekstsjef i kommunen. Og i denne barnehagen kommer både barn og voksne til å få det kjempeflott i. Ungene har plaskebasseng, eget bibliotek, hobbyrom, en liten scene hvor de kan opptre og et kjøkken med en kjøkkenøy der høyden er tilpasset både barn og voksne. De voksne har sine egne rom i andre etasje, og her er vindu som gjør det mulig for de å følge med på hva som foregår i fellesrommene. Barnehagen har et spes.ped.rom de kan benytte, og den er tilpasset handikappede. - Dette er som en drøm som går i oppfyllelse, sier Tove Hansen og er meget fornøyd med Lauvmakke barnehage.