Klokken 15.20 lørdag ettermiddag ble julegrana i sentrum av Sjøvegan tent, og både små og store kunne feire tenningen med gang rundt juletreet. Tilstede var både Salangens ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo. Været var flott, og ikke var det for kaldt heller så det var perfekt for tenninga av Salangens juletre.


Musikk
Det var fullt på torget og folk sto til og med på andre siden av gaten for å få med seg tenningen. Salangen skole- og drillkorps spilte flott julemusikk mens både voksne og unger gikk gangen rundt juletreet og sang julesanger.


Glede
Det var mange blide fjes å se og ungene spesielt syntes det var stas med lysene på det store og flotte juletreet midt i sentrum. Mange hadde også funnet frem nisselua og noen var sågar helt utkledd. Gøy var det i allefall å se alle de blide og glade ungene som virkelig koste seg. Og etter hva nettavisen kunne observere så virket det som om de voksne koste seg like mye som ungene. Årets juletre var gitt av Oddvar Ottesen i Salangen, og er nok det høyeste juletreet som har stått på torget med sine ca. 16 metere. 


Konsert
Etter at julegrana var tent og alle hadde gått rundt juletreet, pakket skolekorpset sammen instrumentene sine og dro opp til kulturhuset. Her hadde et gjeng flittige hjelpere allerede holdt på med forberedelsene ei stund så både korpset og publikum kunne komme til dekket bord. Her hadde de ordnet slik at publikum kunne kjøpe både kaffe og brus og et stykke kake de kunne kose seg med.


Se opptak fra direktesendingen SN-TV hadde fra julegran-tenningen lørdag: