Nærværsteamet består av en gruppe kvalifiserte voksne som er tilgjengelig hvis elevene ved Sjøvegan videregående skole har et behov for noen voksne å prate med. Innimellom deres faste arbeidsoppgaver steller de også i stand litt morsomheter, ofte for å markere spesielle dager. Denne fredagen var det ingen spesielle markeringsdager, men nærværteamsarbeider, Morten Hansen påpeker at 10. september var verdensdagen for selvmordforebygging arrangert, mens det som verdt år, blir arrangert en markeringsdag 10. otktober: Verdensdagen for psykisk helse.

naervarteamet_2019_INGRESS3.jpg
Det ble også holdt en mini-konsert hvor flere stilte opp og framførte noen låter. På bildet: Julia Jones. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Spontant
Mens Nærværsteamet dlete ut snop og drikke, informerte Morten at de også hadde en pågående snapchat-konkurranse, der temaet var å gi litt tid til hverandre. Det var ekstra mange barn i kantinen også, for Barne- og ungdomsklassen får besøk av en avdeling fra barnehage i Salangen. – Det var et sammentreff at vi fikk besøk av dem samtidig som det vi gjorde nå. Det er bare koselig da! Masse energi, sier Morten Hansen med et smil. 

naervarteamet_2019_INGRESS22.jpg
Snapchat-konkurransen innebar det å vise hvordan man kan gi av sin tid til andre. Premien var blant annet sponset mat fra kantinen. FOTO: ALEKSANDER WALØR.