Politiet fikk sent onsdag kveld ved 23-tiden inn telefoner fra flere vitner på Tennevoll i Lavangen kommune om at det foregikk mulig miljøkriminalitet ved den gamle grisefjøsen på Tennevoll. 

- Vi rykket ut og foretok undersøkelser og snakket med den aktuelle bonden som var tilstede der. Det pågikk ikke noe tømming av møkk ut i Spansdalselva når vi ankom stedet, sier operasjonsleder ved Troms Politidistrikt, Karl Erik Thomassen til nettavisen. 

Skal være møkkertømming

Flere personer ringte også til nettavisens tipstelefon onsdag kveld for å fortelle om det som pågikk ved den nedlagte grisefjøsen på Tennevoll. Flere hevdet da at bonden som har overtatt gjødselkummen på tomten ikke har lov til å gjøre denne tømmingen utover jordet ned mot Spansdalselva. 

- Vi har sagt til bonden at vi ikke mistenker noe miljøkriminalitet, og vi noterer oss at han har fått dispansasjoner fra kommunen for å tømme denne tanken på denne måten. Men vi ønsker likevell selv og verifisere disse opplysningene med kommunen. Det er ikke snakk om noe etterforskning her, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms Politidistrikt.