Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
mediekanalenbig
Kjersti håper mange får med seg kveldens sending. FOTO: KARIN HASUND.

Ungdommens Mediekanal:

Premiere i kveld

SJØVEGAN: Ungdommene selv sier om Ungdommens Mediekanal at det er et kult prosjekt med engasjerte ungdommer. De har sin første livesending i kveld kl 18.00 på Salangen-Nyheters WebTV og de har mye spennende å vise.


Dette er produsert av Salangens Ungdommens Mediekanal, som har sin opprinnelse i Fylkesmannen i Troms sitt "Sjumilssteget". Foreløpig er det bare Salangen som har laget sendinger. Interessen er stor også i Dyrøy, Ibestad og Lavangen, men de har ikke kommet like langt i prosessen men de håper og regner med at det kommer WebTV-sendinger derfra også.


Du kan ta kontakt

I Salangen er det 6 ungdommer som har vært den harde kjernen og de mest engasjerte. Flere har kommet og gått og nysgjerrige har tittet innom hele tiden. - Vi ønsker enda flere velkommen, sier Kjersti Sagerup, prosjektmedarbeider og primus motor. De har møttes 3 ganger i uken siden oktober, og er allerede nå godt i gang med å produsere sending nr 2 som kommer til å bli vist en gang før jul. Ungdommene har holdt til i lokalene til Salangen-Nyheter, og det er her det vil sendes live fra i kveld. Det vil være muligheter for seerne å ta kontakt under sendingen, enten via facebook, SMS, ringe eller rett og slett komme innom redaksjonen - men da er det en viss fare for at de vil komme på TV.


Styrt selv
Ungdommene har selv kommet med ideer og laget innslagene. De har gått ut og filmet og intervjuet, og resultatet av dette er det de presenterer nå. Det første programmet vil ha mange spennende innslag, blant annet et innslag de har valgt å kalle "5 på Coop". I program nummer 2 kan ungdommene blant annet komme med et intervju med ordføreren i Salangen, og om du ønsker å høre hva han snakket med ungdommene om må du følge med på programmet. I begge programmene vil det være en ønskekonsert der seerne og de besøkende kan komme med hilsninger og musikkønsker. Det vil være konkurranser med premier, og sponsorene deres er Z interiør på Sjøvegan og Cubus Amfi på Finnsnes.


Ønsker å fortsette

Ungdommens Mediekanal- prosjektet er ferdig 31.desember, men det er allerede på gang en ny søknad til Fylkesmannen i Troms, forteller Kjersti Sagerup. Sjumilssteget, som Ungdommens Mediekanal kommer inn under, handler om at barn og unges stemme skal høres når framtidas lokalsamfunn skal formes. Det setter fokus på at barn og unges problemer er kompliserte og det må gjerne et tverrfaglig samarbeid til for å få en bedring. Men viktigst av alt, barnet må selv bli hørt. Og i Ungdommens Mediekanal har ungdommen en mulighet til å ta opp de temaene de måtte ønske og sette fokus på ting de mener bør komme frem i lyset.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS