Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Parkering på liv og død

De ansatte i ambulansetjenesten for Salangen og Lavangen reagerer på at folk som skal besøke helsesenteret på Sjøvegan ikke følger parkeringsbestemmelsene som er satt for området.På bildet: (t.v) Kjetil Christensen, Mona Martinsen og Odd-Arild Pedersen
er alle redd for at liv kan gå tapt pga. parkeringsproblem med
helsesenteret.


Etter at ambulansestasjonen ble opprettet ved Salangen Helsesenter blir ambulansekjøretøyene parkert rett utenfor byggningen. Dette ettersom at det skal være kort vei og rykke fort dersom det står om tiden. Men i den siste tiden har det blitt mer og mer parkeringsrot foran ambulansekjøretøyene. Publikum som skal til helsesenteret følger ikke de oppsatte parkeringsreglene som er satt for området rundt helsesenteret, ettersom at utbyggingen av senteret pågår for fullt. - Det går ikke slik det er nå. Folk må følge de reglene som er satt for området her, og parkere bak paviljongen og oppe ved Sjøvegan videregående skole, sier en litt irritert ambulansearbeider Odd-Arild Pedersen.


Pasientene i fare
Pedersen får full støtte fra sine kolleger Kjetil Christensen og Mona Martinsen. - Vi hadde en situasjon her i dag, som gjorde at vi måtte regelrett hente folk ut inne fra helsesenteret for å flytte bilene sine for at vi skulle inn med en pasient som skulle til legen, forteller Kjetil Christensen litt frustrert. Salangen kommune har i anledning utbyggingen av helsesenteret satt opp klare parkeringsregler rundt området der utbyggingen foregår. - Jeg kan ikke skjønne at folk ikke skal kunne benytte seg av dette nå som det er satt opp skilt og alt her, sier Odd-Arild Pedersen.


Benytter handikapp-parkeringer
Det er derimot to handikapp-parkeringer utenfor senteret. Her må du ha bevis i ruten for å kunne parkere. Dette er noe som også misbrukes av dem som ikke er handikappet. Kort sagt. Hensynsløs parkeringsrot ved Salangen Helsesenter. - Vi håper at folk forstår alvoret av dette nå, og at vi går ut i avisen og forteller dette, sier Pedersen. Som avslutter med å konstatere at feilparkeringen utenfor helsesenteret kan i verste fall føre til dødsfall for de som trenger det aller mest når ambulansen er inneparkert.
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet
Tips en venn