Natt til mandag var det duket av for fiskestart i Salangselva. Den årlige tradisjonelle åpningen trekker hobbyfiskere fra hele regionen, og de fleste samler seg mange timer i forveien for å ha absolutt alt på plass. Blant de ivrige fiskerne var Jonny Meyer fra Bardu paratt og klar for å utnytte fiskesesongen de neste månedene. – Jeg kom i går kveld og var klar til start ved midnatt. Vi må utnytte hvert eneste minutt, for jeg ser sommeren allerede er på hell med nysnø på fjellet, kommenterer Meyer og ler godt.

Haill og konjakk
Alle har hver sin strategi for å sikre seg skitt fiske, og Meyer hadde en klar strategi klar. – Jeg fikk sikret både godt haill, sigar og god konjakk til åpningen, sier han og ler. Det førte med seg resultat for ikke mindre enn 5 minutter fikk han en villaks på kroken. – Jeg måtte slippe den ut igjen, men den så god og frisk ut. En time senere fikk jeg øretten på kroken. Det er gode fiskeforhold i elva nå, i alle fall for fluefiske, forklarer Meyer.

skhitt_fiske_2019_salangselva_elva_aapnes_INGRESS2.jpg
Tor-Arne Chruickshank ved Elvelund Camping bekrefter den strålende oppstarten for fiskesesongen, og er parat med både gode råd og informasjon for de som ønsker det. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Gode måneder
For Meyer er det viktig å bruke de neste 2 og en halv månedene fornuftig, nemlig med fiske. – Så lengst jeg ikke er på havet, blir jeg å tilbringe hver dag i elva. Vi må bruke sommeren til noe fornuftig, sier Meyer og ler. Tor Arne Chruickshank ved Elvelund Camping kommenterer til nettavisen at det er masse folk som utnytter sesongstarten i Salangselva, og det har landet bra med sjøørett og sjørøye. – Folk er i godt humør her, og allerede har mange fått mye fisk på land, inkludert flott og frisk villaks som så klart blir satt ut igjen, sier Chruickshank fornøyd. Skitt fiske til alle som skal utnytte de neste flotte fiskemånedene i kommunen!