På bildet: Ungene hoppet i høyet i fjøset til Sonja og Helge Johnsen på Haugan i går.


Maken til julestemning skal man lenge lete etter. I går kveld gjennomførte Gro 4H i Salangen sin juleavsluttning. I den anledningen ble ungene invitert på gårdsbesøk på Haugan til Sonja og Helge Johnsen. De eier en gård som har stått stille i mange år. Huset og fjøset var bygd på 1930-tallet, og var den gang et buereisningsbruk.
På bildet: Utenfor fjøset kunne ungene få ri på hesten til julenissen.


Avsluttningskvelden til Gro 4H var perfekt lagt til rette for barna. Først var det aking i bakken, der både de voksne og de små kunne delta. Deretter fikk alle som hadde lyst til det, ri på hesten til julenissen på gården. Og etter mye aktiviteter ble det til slutt ro rundt grøtfatet på låven. Her var det om og gjøre og finne mandelen i grøten, og ungene spiste det lille de klarte.På bildet: Ungene var flink til å spise mye julegrøt på låven.


Men alle barna ventet på det som var kveldens høydepunkt. Fjøsnissen hadde nemlig lovet å komme en tur oppom loven med gaver, dersom alle ungene hadde vært snille i år. Nissen kom, og fikk sunget en sang fra barna. Det lød fint når mange unger synger "På låven sitter julenissen". Nissen ble glad, og gav hver av ungene hver sin godteriposen fra sekken sin.
Alle foto: Jon Henrik Larsen