På bildet: Arthur Arntzen holdt et spennende og rikt foredrag til de
ansatte i Salangen kommune,  der latteren var i høysettet.


Arntzen var leid inn for å holde sitt foredrag "Det latterlige alvor". Foredraget var spekket med godbiter som fikk fremkalt mye latter og ettertenksomhet i salen. Den kjente skikkelsen som tidligere har spilt figuren "Oluf",  åpnet med å fortelle at hans mor var fra nabokommunene Lavangen/Gratangen – og derfor syntes han det var spesielt og komme til Salangen og holde foredrag. Det haglet med gullkorn og utsagn og Arntzen fremhevet ved enhver anledning hvor betydningsfull humor og smil er for oss mennesker. - Uten gudstro og humor hadde vi ikke overlevd her oppe. Jeg skal ikke holde noen andakt her, selv om det kanskje kunne trenges, sa Arntzen, noe publikum satte stor pris på.


Humor er viktig !
- Humor er en ren livsbetingelse. Nordlendingenes motto er; Det er aldri så galt at det ikke kunne vært verre". Det sier ikke så rent lite om oss her oppe. Arntzen krydret foredraget sitt med sanne historier fra flere steder i landsdelen og spedte på med livat teori som underbygde historiene. Han ba også publikum om å være på vakt mot den onde og sårende humoren. - Husk at den onde humoren kan bære smilets ansikt. Arthur Arntzen hadde med seg mange gode råd. - Lær deg å le av egne tabber med mindre de koster liv. Da bør du vente en dag.


Sjølironi
- Sjølironi er en av de beste verdiene et menneske kan ha. Kan du le av deg selv før andre gjør det så har du overtaket. - Vi blir surar og surar. Ikke undervurder latteren og smilets enorme kraft. - Humor gjør sorgen lettere å bære, hjelper til når du skal fatte nytt mot. - Et åpent vennlig smil skaper kontakt mellom mennesker uavhengig av rase, kjønn, tid og sted. Så stor betydning har vår skaper lagt i det.

Givende kveld
Folkemengden ute i salen var med hele veien under det 90 minutter lange foredraget. De hadde sannelig fått noe å tenke på. - Et kjempebra publikum. Her følte jeg meg hjemme. Dette har vært en givende kveld. Humor er et meget viktig tema og jeg kan ikke snakke om humor og alvor uten å vise det mens jeg holder på, sa Arthur Arntzen til nettavisen Salangen-Nyheter etter showet.


Sprenger grenser
For Salangen kommune var det viktig og kunne få Arthur Arntzen til å komme og holde foredrag. Salangen kommune har visjonen å sprenge grenser. Et av målene for denne visjonen er humor. Noe Arntzen gav en innføring på i går kveld.  DU kan se et lengre intervju med Arthur Arntzen på neste ukers utgave av videonyhetene "Siste Nytt"På bildet: Sangkoret Marcanto sang inne i ruinene på Salangsverket.


Etter et langt foredrag dro de ansatte i kommunen ut på blåtur. Denne gangen gikk turen til ruinene på Salangsverket. Som for anledningen var pyntet opp med fakler og bål. Felespill av Gro Bjerregaard gjorde stemningen enda mer spesiell ute i ruinene på Salangsverket. Sangkoret Marcanto fremførte både irske og nord norske viser til de mange kommunalt ansatte som sto og lyttet. Akustikken innimellom de to ruinblokkene var helt spesiell. - Her kunne vi ha hatt et teaterstykke som var basert på historien til Salangsverket, sa en iderikt kultursjef Kurt Jan Kvermo. Etter felespill og sang, var det klart for et nydelig lysbildeshow presentert av Jens Viktor Steinsund. Utrolig fremført på en av veggene i ruinblokkene.

 

Tilstede under kommunes arrangement i går:

Jon Henrik Larsen
   (tekst og foto)