Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ole Martin får egen vei

Blinde Ole Martin Johnsen (6) får egen skolevei. Akkurat nå bygger Salangen kommune veien som skal gå fra boligfeltet på Ryet til skolen på Vasshaug.På bildet: Moren Mona Lise Johnsen (t.v) Ole Martin Johnsen og
teknisk sjef i Salangen kommune, Tore Ratkje.


Ole Martin Johnsen begynte på Vasshaug skole i første klasse nå i høst. Ole Martin som er blind, er en glad gutt. Men på skoleveien må han ha følge av moren Mona Lise Johnsen. Men nå har Salangen kommune gått inn med penger og midler til å bygge en egen vei til Ole Martin, slik at han slipper å måtte ha følge av moren hver gang han skal gå på skolen.


Spesielt
I følge loven er alle kommuner pliktige til å legge til rette og sikre skoleveien for elevene. - Vi legger litt penger i dette. Vi graver nå, og fjerner busker i nærheten der Ole Martin bor, forteller teknisk sjef Tore Ratkje ovenfor nettavisen. Veien til gutten blir litt unik. Den skal gå skal gå igjennom asylmottaket på Sandbergan og bort til skolen. Det er ikke alle kommuner i Norge som legger opp slike fine forhold for blinde innbyggere. - Dette er supert. Arbeidet skulle vært startet opp litt tidligere, men det er bedre sent en aldri, konstaterer Mona Lise Johnsen. På veien skal det lages merker slik at Ole Martin kan kjenne seg igjen hvor han er, og hvor langt det er igjen til skolen. Ved skolen håper kommunen på at de kan få til et trafikklys med lyd, slik at Ole Martin kan høre når det er klart for han å gå over. Arbeidet med veien regnes med å være ferdigstilt til sommeren, og til neste skoleår.
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet
Tips en venn