I dag er det MF «Ibestad» som trafikerer fergestrekningen mellom Sørrollnes og Stangnes. Kapasiteten på denne ferga for vogntog har vært dårlig på denne strekningen. Nå skal ferga inn til ombygging og modernisering for fremtiden. 

Ferga som nå skal trafikere sambandet mellom Harstad og Ibestad er MF «Folgefonn». Dette fartøyet har en kapasitet på 76 biler, 200 passasjerer og tar 8 vogntog. Det er med andre ord bedre lastekapasitet på denne ferga enn tidligere. 

Optimisme 

Ordfører i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind ser frem til at den nye ferga kommer i drift.

- MF «Ibestad» har vært en god ferge for oss. Det må sies. Vi har ikke fått noe offisielt når den nye ferga kommer i drift, men blir ikke overrasket om det skjer i inneværende uke, sier Brustind til nettavisen. Han understreker at det er ikke Ibestad kommune eller andre som har bedt om en ny ferge, som gjør at det nå blir omskiftning. 

Ferga som i dag trafikerer strekningen har ikke vært like stabil når det kommer til vær og vind. Flere ganger har den måttet holde seg ved kai med dårlig vær, og det har blitt kanselleringer.

- Vi er selvsagt spent på hvordan den nye ferga vil fungere. Jeg har ingen grunn til å tro at dette ikke vil bli bra, sier ordfører Dag Sigurd Brustind avsluttende.


Vis større kart