Gjennom flere år har Sjøvegan videregående skole utført mindre reparasjoner og sveiseoppdrag for innbyggerne i kommunen. – Ja det er viktige innspill å kunne utføre reparasjoner av for eksempel gressklippere, snøfresere eller mindre sveiseoppdrag. Slike oppdrag søker vi etter nå slik at vi kan legge det opp i en praksisbasert undervisning tilpasset pensum i faget, forklarer miljøarbeider, Svein-Ketil Olsen til nettavisen, og bemerker at oppdrag som går på biler tar vi ikke, på grunn av de strenge kravene til sikkerhet som stilles til slikt arbeid.

tip_linje_soker_oppdrag_INGRESS3.jpg
Miljøarbeider, Svein-Ketil Olsen sier han la ut på en oppfordring på sosiale medier om at de trengte oppdrag, og har så langt fått god respons. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Sveiseoppdrag
Med oppdragsbasert undervisning får elevene en god miks av teoretisk og praktisk undervisning. – Jeg la ut ei oppfordring på sosiale medier om at vi trengte oppdrag som vil kunne gi elevene den praktiske opplæringen, og responsen har vært god. Vi har jo 17 førsteårselever og 8 andreårselver ved TIP (teknikk og industriell produksjon) så derfor trenger vi noe å jobbe med. Kan nevne at vi kan ta sveiseoppdrag av hengere også. Hittil har vi hatt mest oppdrag for bønder som har forskjellig redskaper som trenger reparasjoner. Vi bytter selvsagt deler når det trengs, og her har folk som oftest fått tak i deler selv. Når det gjelder betaling for slike oppdrag, så gjelder det at folk betaler for materialkostnader og for deler som byttes, så bare ta kontakt med oss, avslutter miljøarbeider, Svein-Ketil Olsen til nettavisen.