Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
toreratkjebig
Prosjektleder Tore Ratkje har hovedansvaret for oppussingen av Salangen skole. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

Salangen skole:

Nærmer seg renovering

SJØVEGAN: Første etappe i prosessen med å renovere Salangen skole er ferdig, nå er man i gang med etappe nummer to, nemlig anbudsrundene.


Prosessen opp mot en totalrenovering av Salangen skole er i gang og nå er det anbudsrundene som har startet og interressen er stor. En av de som har meldt sin interesse for prosjektleder Tore Ratkje er en arkitekt, ansatt i et firma som har tilholdssted i New York. Bare dette sier litt om størrelsen på dette prosjektet.


EØS-regler
Det er ikke bare bare å gå i gang med et slikt prosjekt. Størrelsen gjør at det havner under EØS-reglene. Dette igjen gjør at en anbudskonkurranse må utlyses også innen EØS-området. Konkurransefristene blir også noe lengre så alt dette er med på å forlenge behandlingstiden, men med effektiv jobbing kommer de helt sikkert til å følge den ruteplanen som de selv har satt opp. - Dette er det største renovasjonsprosjektet til nå, men vi er jo kjente med slike store prosjekter her i Salangen, og vi er dyktige på dette, sier Tore Ratkje. Salangen kommune har jo allerede fullført tre stor prosjekter fra tidligere, først med kulturhuset, deretter sykehjemmet og til slutt var det idrettshallen som fikk en etterlengtet ansiktsløftning. - Kommunen har gjort dette før og vi vet hva vi går til, derfor er det lettere når det kommer til kalkulering av kostnader, overholdelse av frister og så videre, sier Ratkje.


Byggestart

Kommunen håper å være ferdige med alle anbudsrundene og planleggingene slik at når skoleklokken ringer ut for siste gang før sommerferien i 2012, så starter arbeidet med å tømme skolebygget. Selve renoveringen håper de å være i gang med i september 2012. Da starter de med totalrenoverignen både invendig og utvendig. Totalt er det snakk om ca 4300 kvadratmeter med arealer som skal bygges om.- Vi har gjort dette før, men dette er den største utfordringen til nå, men det greier vi godt, sier prosjektleder Ratkje. Når det er snakk om en renovering og ikke et nybygg, vil det alltid komme uforutsette ting, men Ratkje og kommunen er godt forberedte og forventer at det skal oppstå uventede situasjoner.- Er man ikke forberedt på at det kommer uventede situasjoner så har man ikke gjort en god nok jobb, for de kommer alltid på et slikt prosjekt som dette. Vi er i allefall godt forberedt, sier Tore Ratkje.


Entreprenører

Dette prosjektet er en stor jobb og for å få bedre kontroll har kommunen delt opp prosjektet i flere mindre deler. På denne måten får de bedre kontroll, og de har en større mulighet til å hente inn spesialkompetanse på de forskjellige områdene, noe de ikke ville ha hatt mulighet til om om de hadde gitt hele 80 millioners kontrakten til en entreprenør. Ved å dele opp prosjektet får de også mulighet til å sette flere aktører inn samtidig.


Flytting

Alle elevene fra 1.- til 7. klasse vil i prosjektperioden holde hus oppe på barneskolen på Vasshaug. Her vil det bli satt opp modulrigger som skal brukes til klasserom.8. til 10. klasse vil få to områder de skal forholde seg til. De vanlige klasserommene blir på ISIS-bygget på Sjøvegan der Pålag og Aktiv-IT holder til i dag. Når det gjelder spesialrom til fag som naturfag, kjøkken og andre ting er det gjort en avtale med Sjøvegan videregående skole om bruk av deres spesialrom.- Dette er den beste løsningen vi kunne fått for byggeperioden og mange har strukket seg langt for å få det til, men når vi vet hva resultatet blir så gjør de fleste sitt ytterste for at dette skal fungere. Jeg er imponert oer den positivteten salangesværingene har vist i forbindelse med hele prosjektet, sier Tore Ratkje.


Mye jobb
Tore Ratkje har gått fra å være teknisk sjef i Salangen kommuen til å bli prosjektleder for renoveringen av Salangen skole og synes det er spennende.- Det blir mye jobb og masse som må planlegges og gjennomføres, men det er interressant og spennende og vi gleder oss til den dagen skolen endelig står ferdig, avslutter Ratkje.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn