Hvert eneste år har julegranen blitt tent og julegaten blitt åpnet første søndag i advent. I år blir det en liten vri på det. Salangen skolekorps har i samarbeide med næringsforeningen i Salangen flyttet hele tenningen en dag frem.En av årsakene er at det er flere folk i sentrum da og en annen årsak er at det er også lysvåke i kirka for 6.klassen. Førstkommende lørdag, en dag tidligere en normalt tennes julegrana på torget på Sjøvegan.


Musikk

Tenningen av julegrana starter klokken 15.15 på torget på Sjøvegan, og Salangen skolekorps skal spille. Etter tenningen av julegrana blir det konsert med skolekorpset oppe på kulturhuset, med mulighet for å få seg en kopp kaffe og noe å bite i. Vi får også med oss noen ungdommer fra Lavangen å spille og det synes vi er kjempeflott. At vi kan samarbeide slik og hjelpe hverandre over kommunegrensen er utrolig flott, Sier Hege Larssen i Skolekorpset.Drilljenten kommer også og de skal ha oppvisning i kulturhuset fra klokken 1600.De håper at det kommer masse folk og at dette blir en hyggelig dag med julestemning og glede.-Det vil også bli loddsalg på konserten og premiene har vi vært så heldige å få fra forskjellige bedrifter her i Salangen, sier Hege Larsen


Søndagsåpent
To av søndagene i desember skal butikkene holde søndagsåpne og på begge disse dagene skal skolekorpset spille og bringe julestemning for handelsstanden og de som tar turen til Sjøvegan på en koselig julehandel. Det er ikke avgjort hvor de skal spille men det blir nok rundt omkring i sentrum.Det kommer også litt an på været. Hvis det ikke blir for kaldt vil vi ha bålpanne ute hvor ungene kan komme og grille seg mahrsmellows. Hvis det blir kaldt spiller vi inne, blandt annet på Strandsenteret og kansje Prix.