Det var høsten i 1950 at Idrettsheia i Salangen ble tatt i bruk. Mange husker tilbake til denne tiden og hvor stort det var for kommunens innbyggere med et flott nytt idrettsanlegg.

Denne gleden skal forhåpentligvis fornyes i en stor jubileumsfest i Salangen kulturhus. Nærmere bestemt den 16.oktober. Her blir det servering av gryterett med tilbehør, samt brus og kaffe.

Bjarne Dahlberg er en av de som står bak arrangementet og skal lede det.

-  På arrangementet blir det både taler, underholdning som er tenkt som et hyggelig og festlig arrangement, opplyser konfransier Bjarne Dahlberg.

IkkeMerBekymringer_Forside.jpg
Bjarne Dahlberg skal være konfransier til Salangen Idrettsforenings markering av Idrettsheia den 15.oktober i Salangen kulturhus. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Store hendelser

Siden Idrettsheia ble tatt i bruk i 1950, har det vært noen relative store arrangementer.

 - Det er jo mest fotball som har preget aktiviteten på Idrettsheia, men vil også neve ski på vinteren som også en relativ stor aktivitet. Kan jo nevne at på 60-tallet spilte SIF mot et Jugoslavisk lag, hvor Salangen tapte hele 10-0. Videre har det vært Bombardier Cup, hvor det samlet 1000 mennesker på Idrettsheia. Det har også vært landskamp jenter 16 år mellom Norge og Sverige. SIF har spilt mot OL- landslaget, og i den tida Kurt Tunheim fra Salangen spilte på Moss så var det kamp her på Idrettsheia mot Moss, sier Bjarne med historie i øyene. 

Han ser tilbake på de 75 år med stor glede.

- Historisk sett gjennom disse 75 årene har vi hatt flere store arrangementer, og derfor er det verdt å markere dette på en god måte, selv om denne markeringen er ett år forsinket på grunn av pandemien, og allerede nå er det rundt 50 påmeldte, avslutter Dahlberg til nettavisen.