Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
stormfloforside
Stormfloa var godt synlig også i Salangen i går torsdag. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

Høststorm eller vinterstorm ?

Nå kommer skjitværet

SJØVEGAN: Det er ikke bare bare i disse tider å tolke værmeldingene helt riktige. Noen melder snø og noen melder regn. De som meldte regn fikk rett, og det til de grader. I går torsdag kom både regnet og stormfloa til Salangen.


Det var riktignok meldt litt regn i går, og laber bris, men det var nok en liten bommert. Det som kom var nok litt sterkere. Storfloa var meldt til å bli i mellom 50-90 cm, men den ble nok litt i overkant av en meter. Noe vi lett kunne se på kaier og moloer rundt omkring i regionen.


Sterk vind

Vi her i nord har nok opplevd verre vind, enn det vi hadde i går, men når det kommer masse regn i tillegg så blir det likevel guffent å være ute. Temperaturene svinger ganske mye fra dag til natt, så det har en tendens til å ise litt på veiene og når det da er både mørkt, vind og regn i tillegg kan det skape en del skumle situasjoner. Det er derfor viktig å være forsiktig, og for de som er fotgjengere blir det nå enda viktigere å bruke refleks og refleksvester slik at bilister ser folk.


Storm
Det er ikke ventet storm i Troms fylke, men i dag fredag er det meldt om kraftig vind opp til storm i kastene, og regn med lyn og torden i Lofoten og det er dette lavtrykket som er på vei nordover. Det er ventet at det skal passere Troms uten å lage alt for mye røre, for deretter å treffe Finnmarkskysten. Men det betyr ikke at vi slipper helt unna. Vi kommer nok til å merke noe i løpet av fredag morgen og lørdag. Så for å være på den sikre siden er det viktig å være forberedt og ikke ha løse gjennstander liggende løse utendørs. Også båtene i havna kan være greit å ta en ekstra titt til.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn