Salangen Musikkforening feirer i år hele 75 år i musikkens tjeneste i bygda vår!.

Det står respekt av en slik alder på en musikkforening som har sørget for korpstoner på ulike viktige arrangementer og konserter opp igjennom årene. 

Siden oppstarten har foreningen hatt uniformer som har vært i fargene mørkerød og bukser som har vært beige. For ca. 20 år siden byttet de til sorte bukser til den mørkerøde uniformsjakka. 

*Saken fortsetter under bildet*

gamleuniformerforside.jpg
Slik så de gamle uniformene til medlemmene i Salangen Musikkforening ut. FOTO: JENNY HOFF

Nå i 2022 har de glade musikantene i Salangen Musikkforening gjort en stor investering på over 200.000 kroner. Pengene har blitt brukt på å kjøpe inn helt nye uniformer i form av bukse og jakke. 

- Vi har betalt dette selv av egen lomme. Men vi har fått melding fra bedriften Maxi Miljø AS at de ønsker og sponse oss litt, så da kommer det godt med, sier medlem i Salangen Musikkforening, Paula Ryeng til nettavisen. 

Blå og sort

Nå er den nye uniformen bestående av svart bukse og blå overdel. Grunnlaget for fargene er fordi blått er kommunens farge og også være mer lik skolekorpset sine uniformsfarger på grunn av samarbeidet musikkforeningen har med dem.

- Vi synes de nye uniformene er kjempefine. Nå fikk vi brukt de for første gang i 17.mai- toget. Vi har fått SMF-merket på skuldra påsydd. Det hadde vi på de forrige også, forteller medlem i Salangen Musikkforening, Paula Ryeng til nettavisen. 

Se et tidligere produsert og sendt innslag på Salangen-Nyheter om Salangen Musikkforening, der Jørunn Rognså forteller litt om historien til musikkforeningen.