Brannbilen som Salangen brannvesen per i dag disponerer er en Dodge 1983-modell som har liten vanntank, den har nesten ikke lyd i sirenene lengre. Dagens brannbil er ikke noen racerbil så den kommer nok ikke like raskt frem som man kanskje kunne forvente av en brannbil på utrykning. Ikke er den særlig komfortabel å kjøre heller i følge de som opererer den i dag.


Lang ventetid
Allerede i november 2005 skrev Salangen-Nyheter om at Salangen kunne trengt en ny brannbil og at de var på leting. De fikk da et tilbud på en ny bil fra Norges brannskole. Dette ble det ikke noe av som dere alle vet. Men nå er endelig avgjørelsen tatt. Etter mange år har kommunestyret endelig vedtatt at Salangen skal ha ny brannbil. Og det er vel på tide.- Nå  har endelig kommunestyret bestemt at vi skal få ny brannbil og det er et etterlengtet tilskudd, sier varabrannsjef Tore Ratkje .


Nybilen
Når bilen kommer eller hvilken bil som kommer er ikke avgjort, men en ting som er avgjort, er at nybilen kommer i starten av 2012. Det kommer til å lette hverdagen til Salangen brannvesen betydelig,  og gi dem en tryggere, mere sikker og pålitelig bil. Varabrannsjef Tore Ratje er veldig fornøyd med at det endelig blir ny bil.- Den bilen vi har nå er gått ut på dato og tilfredstiller ikke vårt behov pr i dag i forhold til utstyr så vi er nødt til å ha en annen bil. Det er ikke en ny bil, men for oss er den ny og den har det utstyret vi trenger i forhold til førsteinnsats og størrelse, sier Tore Ratkje.Den gamle bilen har bare 800 liters kapasitet, mens den nye har helt opp til 3500 liter. Noe som kan bety stor forskjell ved ei utrykning.