Ved åpningskveld forteller Varangkana Sørensen, en av "basemannskapet", at det er åpent for at foreldre og ungdom fra 5. klasse og oppover kan komme inn og se hvordan det er, og eventuelt møte "basemannskapet" som, i tillegg til Sørensen, består av Thomas Hansen og Carina B. Larsen. Disse tre er lærlinger i barne- og ungdomsarbeiderfaget, og ønsker å tilrettelegge for ungdom.


Engasjerer med temakveld og -uke
Ungdomsbasen kommer til å være åpen for ungdom fra 13 til 18 år, med fast åpningsdag torsdag og stengt på fridager og ved skolefri. Ved temakveld kan ungdom ned til 5. klasse delta. På telefon forteller Sørensen at de ønsker å ha temauker ihvertfall en gang hver måned, hvor temakvelden faller innen den uken. Det de har planlagt så langt er en kveld med film, en med Halloween, en med ball og en med grilling. — Det blir masse aktiviteter fremover, sier Sørensen. 


For ungdom
— De fleste foreldre tenker basen er et sted der vi skal ha aktiviteter for unger, sier hun videre, men forklarer at ungdomsbasen er et sted der "basemannskapet" søker å tilrettelegge for ungdommer og å snakke med ungdommer. — Dette er første gang jeg er med, men jeg regner med at vi gjør det beste ut av det, smiler hun.