På lørdag inviterer Lavangen Fjellvandrerlag til sin årlige midtvintersvake til Bjørnhuken. Dette skjer årlig på vintersolvervet, og har blitt en stemningsfull tradisjon for veldig mange, og vær prognosen for den kommende kvelden ser lovende ut. – Planen for kvelden er at vi stiller opp ved Fjellkysten klokken 18:00, lørdag den 21.desember. Her vil det være som vanlig en inngang på tretti kroner og salg av fakler til tjue kroner stykk. Vi har også fått beskjed fra Fjellkysten om at de vil ha åpent utover kvelden, så om noen ønsker å gå inn der varme seg litt etter vi kommer tilbake, så blir det mulighet for det, sier leder for Lavangen fjellvandrerlag, Per Thrane.


Opprettholder tradisjonen
Midtvintersvaka er en godt likt tradisjon blant mange, og Thrane forteller at de ofte får tilbakemeldinger om at folk setter stor pris på dette tilbudet som et avbrekk og pust i bakken fra den strevsomme førjulsstria. – Når vi kommer frem til Bjørnehuken tennes et stort bål, og grillen fyres opp. Man må selv ta med grillmat, men vi serverer gløgg og etter hvert blir det trekning av premier på inngangsbilletten. Ellers kan det være lurt å ta med sitteunderlag og kanskje hodelykt. Til slutt vil jeg bare oppfordre alle til å være med på denne tradisjonsrike turen, få litt fri fra julestria og samtidig frisk luft, sier Per Thrane avslutningsvis i intervju med nettavisen.

Som vanlig det gratis for barn inntil 12 år å være med på midtvintersvaka. Og Thrane hinter om at det også i år kanskje kommer julenisse på besøk til Bjørnhuken denne kvelden.