Lyset var dempa i Salangen kirke søndag kveld, da årets lysmesse fant sted. I år var det den nye sognepresten Kim Astrup som ledet menigheten igjennom sermonien. Hun hadde gjort noen endringer i opplegget for gudstjenesten, enn det salangsværingene var vant med. I år tente konfirmantene lys underveis i hele sermonien, og slapp unna skriftlesingen, noe de måtte gjøre før under sermonien.På bildet: Sangkoret Vårkvad fremførte flere melodier under lysmessen i Salangen kirke. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Sterkt engasjement
Det var ikke bare konfirmantene som var i fokus under sermonien. Lysmessen er nemlig også den gangen på året at musikk og kulturlivet bidrar akivt. I år som ved tidligere år, var Salangen Musikkforening og sangkoret Vårkvad representert ved flere anledninger med sang og spill. Også den lokale sangfuglen Hanne Dahlberg bidro med flere julesanger. Men det som var mest spesielt var da Henriette Olsen Fredriksen, som selv er konfirmant sang for menigheten med ivrig røst.


På bildet:
Konfirmanten Henriette Olsen Fredriksen sang av hjertens røst til menigheten under lysmessen søndag kveld. FOTO: JON HENRIK LARSEN.


Fullsatt kirke
Salangen kirke var fullsatt til siste stol under årets lysmesse. Hele 230 personer hadde funnet veien til sermonien. Det er enda flere enn ved fjorårets lysmesse. Nå går konfrmantene i mot en spennende tid fram mot konfirmasjonen i juni til neste år.