"LysVåken" handler ikke om at ungene skal være våkne hele natten, men at de skal være våkne for det som skjer i dem og rundt dem. - Vi tror at dette er en morsom måte for 11-åringer å bli kjent med kirka. Her får de ikke bare undervisning om kirken men får oppleve den, sier sokneprest Kim Astrup. - Ved å få utforske og overnatte  kirken får ungene et nært og personlig forhold til kirken, fortsetter hun. Og utforske kirken har ungene virkelig gjort. Her er ingen krok uoppdaget. De har til og med klatret til topps i kirketårnet, hvor utsikten er helt fantastisk.


Overnattet

For å kunne gjemmomføre et slikt arrangement har soknepresten fått med seg flere frivillege som har stilt opp som har stilt opp og hjulpet til. Foreldre har levert nydelig pizza til ungene så ingen skulle sulte. 4 voksne og 4 konfirmanter har vært i kirken sammen med ungene og ledet de i ulike aktiviteter. Noen av lekene har vært lærerike for ungene og latt ble kjent med kristendommen på en ny måte. Men ungene var kjempeivrige og hadde det svært morsomt. - Ungene fikk også prøve å spille på orgelet og det syntes de var kult, forteller Anita Løvhaug, en av de som har stilt opp og passet ungene i kirken i helgen. - Lørdagskvelden var 11-åringene veldig spente på hvor de skulle sove, om det virkelig var sant at de skulle sove i kirkerommet, og det var det. De ryddet unna og fant seg en plass, forteller hun videre.


Deltok i gudstjenesten

Under søndagens gudstjeneste hjalp 11-åringene soknepresten under gudstjenesten. De hadde også øvd inn en sang som de fremførte til stor glede for kirkegjengerne denne søndagen. Og etter kirken, under kirkekaffen, kunne alle nyte pepperkaker som ungene hadde bakt dagen før. -Dette var en opplevelse de nok kommer til å huske resten av livet, sier Anita.