Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
luvenavlurvenbig
På bildet: Katten

Skremmende hendelse i Øvre Salangen:

"Lurven" ble beskutt

Katten "Lurven" i Øvre Salangen ble sist i forrige uke beskutt av en person med luftgevær. Skadene kunne ha kostet katten livet. Eier Joar Andre Nestun (bildet) reagerer sterkt på hendelsen.


Det var torsdag i forrige uke at familien Nestun ved Prestbakkan i Øvre Salangen fikk seg et sjokk, da katten i huset kom hjem blodete og med hjerteskjærende skrik. Det skulle vise seg at katten hadde blitt beskutt av en person med luftgevær. - Jeg reagerte jo med sjokk og vantro, da jeg så katten sitte der på trappen hardt skadet. Jeg fikk den med meg til dyrlegen snarest, forteller eier Joar Andre Nestun til nettavisen.


På bildet:
Eier Joar Andre Nestun viser frem hvor kula traff på katten hans. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Akutt operert
Hos dyrlegen ble det avdekket at katten hadde fått skuddet igjennom kroppen. - Kula hadde gått inn på venstre side ved skulderbladet, og kunne ha truffet hjertet og andre vitale kroppsdeler. Men heldigvis gikk det ikke slik. Dyrlegen klarte og redde katten i en akutt operasjon som ble gjort samme kveld, forteller en glad eier Joar Andre Nestun til nettavisen.


Reagerer sterkt
Nestun reagerer sterkt på hendelsen, som har funnet sted en gang i løpet av natt til torsdag og fram mot torsdag ettermiddag. - Jeg har vært hos politiet med denne saken, og de så alvorlig på det. Men de anbefale meg likevell ikke å anmelde det - for det kom til å bli henlagt mest sannsynelig, siden man ikke vet hvem som har gjort det. Personen som har skutt katten, må ha visst hva han gjorde. For det er på disse områdene på ett dyr man skyter, for å kunne avlive. Jeg håper at de som kan ha sett noe, eller hørt noe denne aktuelle torsdagen kan ta kontakt med meg eller politiet. Jeg håper også at vedkommende som har gjort dette, melder seg snarest. Det er bedre det, enn at vi finner ut av dette på andre måter, sier Joar Nestun bestemt.


På bildet:
Denne luftgeværskula kunne ha kostet katten "Lurven" livet. Men heldigvis traff ikke kula noen vitale kroppsdeler på katten. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Frisk og rask
Noen dager etter hendelsen er katten "Lurven" like sprek og glad igjen. - Det gikk bra, og såret gror godt der han ble skutt. Han er leken og glad igjen det ser vi. Han er jo et viktig familiemedlem han også. Men det gikk heldigvis bra, og vi kommer til å følge med i fremtiden når han er ute, avslutter Joar Andre Nestun ovenfor nettavisen.


Si din mening i saken:
Hva mener du om denne hendelsen ? (Skriv din kommentar med navnet ditt i feltet under)

 • Politiets evner

  _Jeg har vært hos politiet med denne saken, og de så alvorlig på det. Men de anbefale meg likevell ikke å anmelde det - FOR DET KOM TIL Å BLI HENLAGT MEST SANNSYNLIG, SIDEN MAN IKKE VET HVEM SOM HAR GJORT DET_

  Hva har man da egentlig politi for? Er det ikke noe som heter å ETTERFORSKE???

  2010-11-05 09:15:45
  [Svar]
 • Katt skutt med luftgevær

  Selvfølgelig må du anmelde denne hendelsen. Merkelig tilbakemelding fra politi og det mens debatten om dyrevelferd raser på sitt mest inntense.
  Gå tilbake til politi og anmeld, håper den skyldige blir funnet og straffet.

  2010-11-04 08:38:00
  [Svar]
 • Forferdelig

  Hei. Synes denne saken er bare trist. Ufattelig at noen kan gjøre noe slik mot en katt....

  2010-11-04 00:06:14
  [Svar]
Til nyhetsarkivet
Tips en venn