Nyhetsankeret heter Mohammad Alothman og kommer fra Syria. Han har ingen bakgrunn fra media fra før av, men er en kunstner.

For Mohammad er det av stor betydning å kunne formidle nyheter på sitt eget morsmål.

- Jeg tror det er viktig å lese nyhetene på arabisk. Da for folk vite hva som skjer i samfunnet. Det er mange som trenger nyhetene, sier han.

Han kjenner ikke til noen andre redaksjoner som tilbyr nyheter på arabisk.

- Jeg er usikker på hvem og hvor mange redaksjoner som har nyheter på arabisk. Vi er inne i en vanskelig tid nå hvor det er viktig at folk blir opplyst, sier han.

Alothman synes det er gøy å få muligheten til å formidle nyhetene på sitt eget morsmål til andre arabisk-talende i området.

- Dette er en morsom mulighet. Jeg gleder meg til å jobbe videre med å være nyhetsanker. Jeg er glad fordi jeg vet at jeg gjør en viktig jobb. Jeg gleder meg til dette hver dag, synes han.

Han håper etter hvert at han kan formidle nyhetene på flere språk.

- Jeg håper jeg kan gjøre dette på norsk også, både på radio og TV, sier han.

Anker_BIG2.jpg
REDIGERING: Slik ser nyhetsopplesingen ut på skjermen når sakene blir presentert. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Driftssjef i Salangen-Nyheter, Herleif Kristoffersen er glad for at denne muligheten har åpnet seg og at avisen nå kan formidle nyhetene - også på arabisk.

- Han har bodd i Norge i tre år. Jeg er imponert over at han snakker så godt norsk. Han virker også positiv. Å skulle oversette fra norsk til arabisk kan være en utfordring, særlig hvis du ikke helt får med deg og klarer å skjønne innholdet i en sak, sier Kristoffersen.

Han mener Alothman klarer seg fint i rollen og takler utfordringen bra.

- Det blir vanskelig å oversette ord for ord. Jeg synes han takler det veldig bra og at han har fungert veldig bra. Han takler dette stort sett på egenhånd, sier han.

Han synes også at Alothman representerer sitt hjemland og språket sitt på en fin måte.

- Han er en fantastisk representant for å fremme det arabiske språk. Nyhetene kan nå oppleves på deres morsmål, forteller Kristoffersen.

Kristoffersen forteller at han er spent på den videre reaksjonen.

- At man kan lage nyheter på et annet språk er en styrke. Det er klart at det er artig når man kommer ut med noe nytt. Vi er spent på reaksjon og jeg tror dette er noe vi vil fortsette med, forteller han. Den første nyhetssendingen på arabisk på web-tv, kommer på Salangen-Nyheters nettsider 20.april !

Anker_BIG3.jpg
FORNØYD: Driftssjef i Salangen-Nyheter Herleif Kristoffersen er fornøyd med å få inn det nye nyhetstilbudet. FOTO: TORBJØRN KOSMO