Som de fleste kjenner til er det i dag tre utesteder som driver på Sjøvegan. Det er Maloneys Pub nede på Lundkaia, Kåre Kafe i gamle Lund-butikken og sist men ikke minst Mazhar Mathus i det gamle postbygget. 

Alle disse utestedene har til vanlig ulike åpningstider og helger de bruker å ha pubkvelder. Nå ønsker de og prøve noe helt nytt. Nemlig det og samordne seg og ha samtidig åpent, slik at kundene kan få et større utelivstilbud, bare for en kveld.

Starter lørdag

Allerede i morgen lørdag 28.mai starter de med forsøksprosjektet å ha åpent samtidig en lørdagskveld. 

- Dette er helt nytt nå. Men tidligere når bistroen og pøbben på Sjøvegan var eksisterende, så var det jo vanlig og gå pub til pub her. Og det var jo så artig og hyggelig, sier Kathrin Tunheim, som er en av driverne for Kåre Kafe på Sjøvegan. 

Mazhar Iqbal er også en dreven utelivsmann på Sjøvegan. 

- Ja, vi har jo hatt åpent noen helger med pubkveld og mat, og det har vært veldig koselig. Men da ideen om det å samordne oss, vi tre utestedene som driver på Sjøvegan kom, så synes jeg det var en kjempeide!, sier Mazhar til nettavisen. 

Også Kjell Gundersen som er en av de frivillige i Salangen Øl og Spaserforening som driver utestedet Maloneys Pub, omfavner ideen om å ha pub til pub kveld på Sjøvegan. 

- Jeg synes dette er en kjempeide!. Vi har jo hatt åpent hos oss de siste månedene etter at alt ble åpnet opp etter pandemien, og vi har hatt fullt hus hver kveld nesten. Spesielt når vi har hatt disse temakveldene våre, så har vi måttet stoppe inntaket av mennesker på grunn av reglene for antall i lokalet hos oss. Og hadde vi da hatt muligheten at flere utesteder var åpent her, så ville det kanskje ikke blitt det trøkket hos oss, sier Gundersen.

Mat og drikke

Muligheten nå er jo at man kan gå og ta seg en kopp kaffe eller et glass vin på Kåre Kafe, forså deretter gå på Maloneys og ta seg noe mer å drikke og se på Champions League kamp, da de også har brennevin-servering. For så at man kan ende opp på Mazhar Mathus og spise nattmaten før man drar hjem. 

- Man kan jo selv velge rekkefølgen man ønsker å gå ut på og hvor man vil gå. Men hovedsaken for oss er at tilbudet er der nå denne lørdagskvelden, og vi ønsker og prøve dette ut nå, og se om folk bruker tilbudet. Så vil vi i ettertid vurdere hvordan vi kan fortsette med dette, sier Kathrin Tunheim som ser veldig frem til å møte folk lørdagskvelden ute på "byen". 

De tre utestedene har pub til pub kveld fra kl. 20.00 og frem til kl. 02.00 natt til søndagen.