Torsdag kveld var det duket for en real kosekveld på Sjøvegan videregående skole. En gruppe elever fra helse og miljølinja hadde planlagt og arrangerte en kosekveld for psykisk utviklingshemmede fra Salangen, Bardu, Lavangen og Dyrøy. Over 30 stykker med følge kom til sammenkomsten. En av arrangør- elevene fortalte at de skulle gjerne ha invitert enda flere fra de andre nabokommunene også, men da ville de ha blitt alt for mange.


Dans
Kosekvelden ble innviet av dans fremført av Seniordansen i Salangen, noe de fremmøtte publikummerne satte stor pris på. Etter to danser inviterte de gjestene til å delta og det var flere som ble kjempeglad og sprang opp for å være med. Og når dansen var over satte de seg slitne, men veldig fornøyde ned sammen med resten av vennene sine.


Salangen Seniordans kom på besøk på videregående torsdag kveld, og visste fram sine innøvde danser. FOTO: GRY MALIN MYRLAND


Kjempegøy
Det var veldig tydelig at de inviterte var veldig fornøyd med at noen hadde innvitert dem på en slik kosekveld, og to av gjestene fra Bardu gledet seg masse. En gledet seg til dansinga og den andre gledet seg mest til å høre hvilken musikk de skulle spille der. Men de var i allefall enig i en ting. Det var en kjempekoselig kveld !.


Servering
Gjestene fikk servert en flott velkomstdrink, og så fikk de mulighet til å kjøpe seg både pølse med brød, kake og kaffe eller brus. De hadde dekket fint på bordene i kantina på videregående. Kakebordet var fullt av fristende kaker for enhver smak. Gruppa som arrangerte denne kosekvelden har startet sin egen lille elevbedrift hvor de to dager i uka er på kjøkkenet og lager mat som de deretter selger videre. Pengene de tjener har de lyst til å bruke på en felles tur for gruppa. Hvor de skal reise, det har de ikke bestemt ennå. De må først se hvor mye de greier å tjene opp først. Men en ting er sikkert, de greide å få til en kjempekoselig torsdagskveld for de inviterte.