Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) går av som statsråd lørdag etter at det ble kjent at han på 2000-tallet hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne.

Enoksen opplyser i en epost til NTB at han har gitt statsministeren beskjed om at han vil gå av.

– Jeg vil beklage til de jeg har såret. Jeg har gjort flere dårlige valg og vurderinger, og vil gi en uforbeholden unnskyldning for at mine handlinger har gjort livet vanskeligere for andre, sier Enoksen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at han så raskt som mulig vil finne en ny forsvarsminister etter at Odd Roger Enoksen (Sp) gikk av.

Det varslet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Hvem blir ny minister?

Det vil etter alt og dømme bli satt en settestatsråd inntil vider etter Enoksen sin avgang lørdag. 

Men hvem som blir den nye forsvarsministeren er det foreløpig uklart om. Flere nordnorske politikere i Senterpartiet har lørdag gått ut i ulike medier og fortalt at de mener forsvarsministeren fremdeles bør komme fra nord. 

Ordfører i Lyngen kommune, Dan Håvard Johnsen (Sp) har i avisen Nordlys lansert Bardu- ordfører Toralf Heimdal som en klar kandidat til ministerposten, etter Enoksen. 

- Han vil være en utmerket kandidat. Han er meget dyktig. Han har vært ordfører lenge og Bardu er en forsvarskommune. Han kjenner utfordringene, har skoene på og vet også hvordan det er nå det bygges ned, sier Johnsen til avisen Nordlys.