Hele tre dager til ende med informasjon om linjer, rundinger, trekanter, og prøvemaling resulterte i utrolig flotte portrett. Noen valgte og male selvportrett, og noen malte sine barn. Utrulig flotte bilder kom frem på lerretet iløpet av helgen. Kurset hadde fokus på naturalistisk maling. Under hele helgen lærte elevene å "se". - Det er litt av en kunst å kunne klare å male det du faktisk ser, og ikke det som du vet er der, forteller en av deltakerene.  Kursleder Frode Pedersen forsøkte og lære elevene å male det de faktisk så på bildet, og kopiere dette, og ikke bruke hjrnen så veldig mye.


Kurset
Male Frode informerte om kurset. - Vi jobber med ren maling og klut, ingen løsemidler, så hvis du er glad i hjernen din er dette kurset for deg, forteller han.  Han lærte elvene å male det de ser ved hjelp av en helt konkret fremgangsmåte. Metoden er effektiv, morsom og enkel å forstå og kan brukes til å male hva som helst slik du observerer det. - Som fremgangsmåte på kurset anbefaler jeg å male et portrett av seg selv. Dette er fordi man kjenner sitt eget ansikt godt, og man får god bruk for alle prinsippene jeg lærer bort, sier han til nettavisen.


Kommer tilbake
På grunn av utrolig god tilbakemelding fra eleven, vil han komme tilbake å ha kurs ved en senere anledning. - Da skal vi ikke legge kurset til perioden med elgjakt, forteller Frode. Om du kunne tenke deg å være med på kurs når han kommer tilbake, er du velkommen til å melde din interesse til Fjellkysten.

fjellkystenbig1.jpg
Maleri av Frode Pedersen