Med 261 ansatte tilbords i Salangen kulturhus forleden, kunne Salangen kommune trygt gjennomføre den årlige kommunemiddagen, som har vært en sukess vært år siden det ble startet opp i 2006. - Vi gjør dette for å hedre de ansatte i Salangen kommune, som til hverdagen gjør en formiddabel innsats på hvert sitt arbeidsfelt, sier administrasjonssjef, Elisabeth Nutti til nettavisen. I år brukte kommunen rundt 170.000 kroner på arrangementet i kulturhuset. - Det er vel brukte penger på de ansatte i kommunen. Jeg og resten av arbeidsmiljøutvalget står helt inne for det beløpet, sier administrasjonssjef Nutti bestemt. Det var kokk ved Salangen Bo- og Eldresenter, Hårek Walle Olsen som hadde laget maten som ble servert fredag kveld. 


På bildet: Gerd Daleng (t.v), Tormod Aglen, Klara Eilertsen og Tormod Nygaard ble satt pris på av ordfører Ivar B. Prestbakmo. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Ble satt pris på
Fire ansatte i Salangen kommune som har gått av med pensjon fikk gode ord og medalje fra ordføreren fredag kveld. Lærerne Klara Eilertsen, Tormod Nygaard, Tormod Aglen og hjemmehjelpen Gerd Daleng ble alle hedret med Kongelig selskap for Norges vel sin fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste i Salangen kommune. - De fire ansatte har gjort en utrolig jobb i kommunen i alle de årene de har vært ansatt. Noe det står stor respekt av, sa ordfører Ivar B. Prestbakmo.


På bildet: En statue som kunne stå på torget på Sjøvegan, av tidligere ansatt i Salangen kommune, Mette Grand Fredriksen ble visst frem til publikummet av revylaget fra Øvre Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Revycomeback
Når alt det formelle var gjort unna, og maten spist, kunne underholdningen begynne. Alle de 261 ansatte som var i kulturhuset i går var meget spent på hvem som var årets hemmelige gjest. Men det skulle vise seg og være Øvre Salangen Revylag som hadde takket ja til å være gjester for en aften. Samtidig gjorde revylaget et realt comeback på scenen, etter at de lenge har vært borte fra scenen med revyshow i Salangen.


På bildet: Sveinung Nyvoll hadde mange meninger om grensesprengning i sin figur som "Sørdalingen". FOTO: JON HENRIK LARSEN


Sprenger grenser - til Bardu
Publikummet i kulturhuset fikk servert ett lett blanding av kommunal humor og glede fra revygjengen. Flere av de ansatte i organisasjonen fikk "gjennomgå" av gjøglerene på scenen. - Jeg skjønner at dere skal sprenge grenser i Salangen. Det er vel grensen til Bardu dere skal sprenge, sa figuren "Sørdalingen" i skikkelse av Sveinung Nyvoll. Revylaget hadde også lagt merke til at Salangen mangler et skikkelig innseilingsmerke, godt synelig i sentrum. De nevnte at New York har sin frihetsgudinne og København sin havfru - men i Salangen var det noe som manglet. Men det tok ikke lang tid før revylaget fikk trillet en statue på scenen, og det var av selveste Mette Grand Fredriksen, som har vært en gledesspreder i kommuneorganisasjonen igjennom mange år. - Mette Grand kan stå i sentrum. Ho er både sprek, romslig og framtidsrettet, uttalte revygjengen på scenen, til publikums store glede.


På bildet: Kjell Andressen ikledd drakten som "SuperKjell" under nummeret om "Pandemi-effekten i Salangen". FOTO: JON HENRIK LARSEN


Pandemi
Revylaget hadde virkelig funnet gullkornene fra det siste års aktiviteter innad i Salangen kommune. Spesielt var det når de fremførte nummeret som omhandlet pandemi- vaksinen som sto på dagsorden tidligere. I Salangen mente revylaget at denne vaksinen hadde gjort noen merkelige bivirkninger på enkeltpersoner. Spesielt presten i bygda hadde fått ekstra energi og hadde både karnevall og utegudstjenester, mens ordfører Prestbakmo hadde fått "ordførerius trasilus" siden han var både vanskelig og ivirig i forhold til saken rund arkivet til Astafjord Bygdebok i Gratangen. 


Lang ventetid
Også fastlege Solfrid Fossli fikk gjennomgå i ett av nummerne, der skuespillerne fra revylaget hadde pakket med seg en stor ryggsekk med både liggeunderlag og kaffekanne. - Jeg skal ikke på noen reise eller på utflukt. Jeg skal bare på time hos lege Solfrid Fossli, uttalte skuespiller Ståle Takle i nummeret.


På bildet: Stein Roger Pedersen i karrakteren som "Andre Somby". FOTO: JON HENRIK LARSEN


Karius og Baktus
Men det nummeret som publikum så ut til og like best, var historien om de tre små karene Karius og Baktus med bror. - Vi hadde funnet ett hull på et sted som het Laberg. Det var en stor grotte med seng og all ting. Men så en dag kom en stor og skummel mann ved navn Ratkje og tettet det igjen, sa de tre små karene der de sto på scenen. De snakket om bunkersene som nettavisen skrev om tildigere, som er i Laberg boligfelt. Etter at nettavisen tok opp saken, ble bunkersene fra krigens dager tettet igjen av teknisk etat i Salangen kommune. Alt i alt var fredagens kommunemiddag en stor suksess fra start til slutt.