"Mi barndomselv" er den første boken fra denne debutanten. Ole Jakob Olsen har tilbrakt store deler av livet ute i naturen. Her har han gjort seg mange observasjoner og tanker, og tankene har blitt til ord. Og resultatet har blitt denne sterke diktsamlingen.


Finnes i bibliotekene
Nå er 1000 eksemplarer av boken sendt rundt til alle landets folkebiblioteker slik at den vil bli tilgjengelig for alle, og forlaget har søkt om å få diktsamlingen inn under innkjøpsordningen. Det er en statlig støtteordning som skal styrke og bevare norsk skjønnlitteratur. Etter at bibliotekene har mottatt bøkene vil de bli vurdert av et oppnevnt vurderingsutvalg, og blir den godkjent vil staten gå inn og dekke kostnadene til bibliotekenes bøker. Det er uvanlig at en debutant får bøker inn under denne ordningen,men forlaget har så stor tro på denne sterke debut-boken at de har meldt den inn likevel. - Jeg synest det er kjempeflott og veldig artig, sier Olsen. - Jeg har fått veldig god respons på boken. Mye mer enn jeg hadde regnet med. Nå har boken fått veldig god omtale i flere aviser og det er jeg takknemlig for, sier han.


Planlegger ny bok
Denne dyktige poeten kan videre fortelle at han allerede planlegger bok nummer to. - Å få så god respons gir inspirasjon til videre arbeid, og jeg har allerede nok stoff til en ny bok. Jeg håper nå på å få utgitt flere, forteller Olsen. Diktene hans kan man også lese i flere aviser. - For ett år siden sendte jeg et dikt inn til en avis. Diktet var skrevet til en enestående venn som dessverre gikk bort. Avisen valgte å trykke diktet, og siden har det blitt flere publikasjoner i mange ulike aviser. - Nå håper jeg bare at folk vil like det de leser for jeg vil ikke gi meg nå, forteller denne skriveglade poeten.