Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
rollespillbig
Maldivenes representanter hadde valgt å kle seg etter landets skikker. FOTO: KARIN HASUND

Rollespill i klasserommet:

Klimatoppmøte i skolen

SJØVEGAN: Elevene i 1. klasse studiespesialisering ved Sjøvegan videregående skole fikk tirsdag en litt anderledes undervisning. Ved hjelp av rollespill fikk elevene en unik innføring i problemene med global oppvarming, og et innblikk i hvorfor problemene ikke er enkle å løse.


Under FNs klimatoppmøte i Quatar forsøkte statsledere fra hele verden å løse problemene rundt global oppvarming. Tirsdag fikk elevene ved 1STA muligheter til å ha sitt eget klimatoppmøte i klasserommet. Ungdommene ble delt inn i grupper som skulle representere hvert sitt land, eller interesseorganisasjon. Her var både USA, Kina, Maldivene, Brasil, Mosambique og Norge representert, i tillegg til oljeindustrien og Greenpeace. Under klimatoppmøtet skulle elevene representere disse ulike landene, og argumentere slik de ville gjort. Dette innbar selvfølgelig at elevene måtte sette seg godt inn i sitt lands problemer og holdninger når det gjaldt klima.


Presenterte andres meninger
Klimatoppmøtet var en del av både naturfag og samfunnsfag. Elevgruppene engasjerte seg veldig, og debatten ble innimellom meget intens. – Innimellom kom nok elevene med argumenter som de visste ville provosere, men det var en del av debatten. De skulle representere et lands synspunkter og ikke sine egne. Ulike meninger øker bare temperaturen i debatten og gjør den mer lærerik og interessant , forteller Inger Kristin Hognestad som på tirsdag hadde den flotte tittelen generalsekretær. Til vanlig er hun lærer ved Sjøvegan Videregående.


Debatt

Etterpå var det debatt blant elevene der de fikk komme med sine egne synspunkter. Elvene likte godt denne alternative undervisningen. De forberedte seg godt før debatten, og alle var med og deltok underveis. Hele klassen syntes det var en meget morsom måte å lære på. – Det var veldig interessant. Vi var nok mer enige når vi skulle diskutere som oss selv. Akkurat det var litt trist for det er mer artig når det blir en skikkelig diskusjon, forteller Malin som representerte Maldivene.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS