Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
atlelienbig
Atle Lien var skuffet over at finaleplasen glapp. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Flott innsats fra Lavangsværinger:

Klassequiz i Troms

TENNEVOLL: Tirsdag morgen kunne den observante lytter høre 3 flinke ungdommer fra 10.klasse ved Lavangen skole delta i den store klassequizen på NRK P1. Denne kunnskapskonkurransen har spørsmål fra alle mulige temaer, og de fleste av oss vil slite med å kunne svare riktig på alle.


 


Atle Lien, Torstein Vollstad og Niklas Gjertsen gjorde en flott innsats og klarte å få hele 8 av 12 mulige poeng. Dessverre holdt ikke det lenger enn til en foreløbig tredjeplass. – Vi kom dessverre ikke videre og det var litt dumt. Spesielt siden vi kunne fått to poeng til, men vi ble for sein til å skrive ned svarene, forteller Atle Lien litt skuffet.


Kunnskapskonkurranse

Den store klassequizen er en kunnskapskonkuranse for 10 klasseinger over hele landet. Det er tre elever på hvert klasselag. Der er fire temaer, og de kan være alt mulig. Lagene velger ut tre som de ønsker å prøve seg på. Så får de fire spørsmål fra hvert tema, og ett poeng for hvert riktig svar. Temaene ungdommene fra Lavangen valgte å bryne seg på var penger, bygninger og hysteri. – Vi fikk spørsmål som hvem arrangerte Justin Bieber-konserten i mai, og hvilket organ i kroppen ordet hysteri kom fra, forteller Atle og fortsetter – Hvis man vil stille med lag må man ha 3 stk som kan en del allmennkunskap og en del lokalkunnskap. Vi fikk blandt annet spørsmål om hvilken kommune Trondenes kirke ligger i. Nå har vi lært at det ligger i Harstad, så litt lærerikt er det også, forteller Erik


To lag til fylkesfinale

Den store klassequizen i Troms fylke ledes så langt av Skjervøy ungdomsskole som har 10 poeng, og med Eidebakken skole på en god andreplass med 9 poeng. De to beste lagene i hvert fylke sendes videre til TV-sendte fylkesfinaler i februar, og i mai møtes de nitten fylkesvinnerne til landsfinale som sendes på NRK i beste sendetid. NRKs store klassequiz gikk første gang av stabelen i Agderfylkene for to år siden. I år er hele landet med. Det er første gang noen fra Troms fylke er med, men likevel stiller hele 17 lag fra Troms opp i konkurransen. På landsbasis er det 330 lag som deltar. - Ideen bak konkurransen var å få ungdom til å høre mer på radio, forteller Atle. I Troms kan du høre de innledende rundene i NRK P1s morgenradio på tirsdager og torsdager mellom kl 0830 og 0900.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS