Revmatisme er en fellesbetegnelse for muskel og skjelettlidelser, og gjelder i tillegg hud, lungene, slimhinner og andre organer på innsiden. Kroniske lidelser er utfordrende for dem det gjelder, og å finne støtten i hverandre som medmennesker er derfor viktig. Revmatreffet arrangeres annenhvert år, og tar i 2019 sted på Fjellkysten Gjestehus i Lavangen lørdag 15. juni og søndag 16. juni, og det er to hovedtemaer som skal gåes igjennom, i tillegg til flere andre aktiviteter.

revmatreff_2019_INGRESS2.jpg
Revmatreffet er i ytterste grad sosialt og trivelig. Bildet er tatt 11. juni 2017 på forrige treff som tok sted på Senja. FOTO: PRIVAT

Senke skuldrene
Kursholder, Sylvi Dahlberg forteller nettavisen at statsviter, forfatter og kronisk syke Marit Figenschou skal holde et foredrag om sin bok «Omstart – Forsoning-frigjøring» og hvordan en livskrise som kronisk sykdom medfører kan føre til noe meningsfylt og nytt, og Harriet Rendal fra Harstad som skal ha medisinsk yoga. – Det er mye interessant som tas opp, og medisinsk yoga hjelper godt for mange som sliter med leddene, forteller Dahlberg, og legger avsluttende til dette er stedet for å kunne roe ned. – Her treffer man likesinnede, man kan senkde skuldrene og slappe av, sier Dahlberg. 

For mer info om programmet, klikk her.