Nettavisen har tidligere skrevet om den samiske aktivisten Hans Pettersen som tok grep om tilfeller av same hets på sosiale medier. Nå er Pettersen også noninert til prisen Årets Same, noe han forteller er svært hyggelig, men mest av alt overraskende. – Det var fredag kveld jeg fikk vite at jeg var nominert til prisens Årets Same. Det tok en stund før sjokket roet seg da, men etter hvert som jeg om til meg selv igjen må jeg si at jeg føler meg veldig beæret over å stå blant de nominerte. Dette er jo et bevis på at det jeg har gjort har blitt langt merke til av langt flere enn jeg hadde trodd, og det er jo veldig artig, sier den nominerte.


Kjemper fortsatt for sin sak
Pettersen understreker videre at han ikke har gitt opp sin kamp mot samehetsen, og undertrykkelsen av samisk identitet. – Det er jo utrolig trist at folk ikke vil vedkjenne seg sin samiske identitet, dette påvirker jo ikke bare den enkelte, men også det samiske samfunnet i sin helhet. For at dette skal kunne skje må vi nedkjempe samehetsen, og da må min oppfordring være at alle tenker seg om en ekstra gang eller to før man uttaler seg offentlig, og kanskje sier ting man ikke helt mener. Slikt kan fort få feile konsekvenser, sier Hans Pettersen.

Om man ønsker å gi sin stemme til salangsværingen Hans Pettersen om å bli Årets Same, kan man besøke den samiske avisen Avvir på deres nettsider. Der vil man finne link til avstemmingen under på forsiden.