Det er full aktivitet på Sjøvegan kulturhus når ungdommene samles for å forberede revyen. I hver en krok sitter det ungdommer som enten øver på noe som er ferdig laget, eller skriver på nye nummer. Elevene gjør alt selv. De skriver sketsjer og sangtekster, de lager kulissene og produserer videoinnslag som skal vises under forestillingen. Innspirasjon til innslagene finner de på internett, TV og ikke minst dagliglivet i Salangen, så her er det et bredt spekter av det som vi får se. - Vi har alle elevene med i prosessen, og målet vårt er at vi vil ha alle med på scenen på en eller annen måte, forteller Peder Ingvaldsen.

 
June og Cecilie øver iherdig på et sangnummer. FOTO: KARIN HASUND


Flere talenter
To som har nummeret sitt klart er Cecilie Aamo Bjørnslett og June Helen Paulsen. De øver flittig på et sangnummer de skal fremføre, og det høres meget bra ut. De har begge sunget mye før så dette er noe de kan. - Jeg føler meg mer komfortabel når jeg står på scenen og synger enn når jeg må komme med et fremlegg i klassen, så dette er noe jeg gleder meg til, forteller June. Cecilie er også vandt med å stå på en scene men synest det er like flaut hver gang. - Men dette blir kjempebra, sier hun.


Stort engasjement
Elevene startet arbeidet med revyen for to uker siden, men det var først forrige helg, da de samlet seg i kulturhuset, at de virkelig kom igang med forberedelsene. Revyen er en del av undervisningen, men mesteparten av arbeidet gjør de på fritiden. - Ungdommene er utrolig kreative og kjempeflinke så det her blir bra. Dette blir en form for teambuilding og det gjør noe positivt med ungdomsmiljøet, sier Beatrice Olsen, en av foreldrene som har stilt opp og hjulpet ungdommene. - Her er det en meget engasjert gjeng og samarbeidet mellom ungdommene og foreldrene har vært veldig godt, fortsetter hun. Ungdommene vil arrangere kafe og lotteri i forbindelse med revyen, og publikum kan selv velge om de vil betale litt i inngangspenger. Inntektene går til klasseturen deres og ungdommene håper at mange vil støtte dem så de får en flott tur.