I Øvre Salangen hadde rundt 130 mennesker funnet veien til grendehuset der den tradisjonelle juletrefesten skulle finne sted. Men før selve festen kunne begynne, måtte man vente på at barn og foreldre skulle komme fram etter nissemarsjen. Denne marsjen gikk fra Salangen Bygdetun og opp til grendehuset på Åsheim. Dette var forøvrig den første marsjen som har blitt arrangert i historien i Øvre Salangen. Hele 66 personer stilte opp i marsjen, der alle gikk med fakkler. Det var et veldig flott skue. Etter at marsjen var ferdig, og kaker og kaffe var blitt fordøyd inne på grendehuset, kunne julenissen komme på besøk med pakker til de aller minste. I tilegg var det også gang rundt juletreet.


Det var ett flott skue med nissetoget som kom ned fra bygdetunet 4.juledag. FOTO: JON HENRIK LARSEN


I ytterbygda

På Medby grendehus var rundt 70 personer samlet til den 111. juletrefesten i rekken. - Det er like koselig hver gang vi arrangerer dette. Vi har hatt julenissebesøk og gang rundt juletreet, sier komitemedlem Renate Chruickshank til nettavisen. Hun i lag med Trine Dahlberg og Guri Hind  var i går ettermiddag i komiteen for festen.


Stine Cathrin Martinsen og datteren Julie Bakkehaug gikk også i nissetoget fra bygdetunet. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Tradisjonell feiring

Også i Indregården var det tradisjonell juletrefest for grendas befolkning. - Det er en lang tradisjon å ha trefest her på 4.juledag. Før i tiden var det en barnejuletrefest på formiddagen, og på kvelden var det voksenjuletrefest, eller kaffekveld med nokka attåt, sier mangeårig deltaker Ann-Mari Andersen til nettavisen.


Inne på grendehuset på Laberg var det samlet seg mye folk til juletrefest 4.juledag. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Lodd og gaver

Den fjerde plassen det var juletrefest i bygda 4.juledag, var på Laberg og på Folkets hus. Her hadde rundt 70 barn og foreldre samlet til julefest. Det var Sørsia bygdelag som sto som arrangør. Juletregang og nissebesøk var også her på programmet. - Dette er en årlang tradisjon, også her på sørsia. Vi har hatt den i mange år, sier komiteemedlem Terje Bertheussen til nettavisen.De som hadde vært snill av barna på Laberg fikk også gave fra selveste julenissen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Se videosnutt fra juletrefestene: