Butikkene holder søndagsåpent førstkommende søndag, og det er masse aktiviteter i sentrum. I det tradisjonelle
nissetoget inviteres alle til å delta. –Voksne og barn må gjerne kle seg ut som nisser og ha med seg hjemmelagede ”instrumenter”, sier leder i næringsforeningen Mary-Anne Winstanley. I tilegg stiller selvsagt Salangen Musikkforening og skolekorpset. Det som forhåpentlig vis blir et livat nissetoget, marsjerer seg gjennom sentrum for til slutt å ende opp ved torget hvor det blir flere aktiviteter.


Bål og kjempesnømann
På Lundplanet tennes det et felles førjulsbål for å spre lys og varme. Sammen med falker langs veien kommer dette til å skape en flott ramme i sentrum. Her skal det serveres smågodt, brus, vafler og julegløgg. –Med musikk og masse folk regner jeg med at det blir god stemning for alle sammen denne dagen, sier Mary-Anne. Og legger til at det skal bygges en gigantisk snømann, hvis snøforholdene tillater det.


Så var året omme
Knall åpning på nyttårsaften fra Henriksenkaia klokken 20.00! Da går fyrverkeri for mange tusen kroner til himmels akkompagnert av flott musikk. Ordføreren ønsker godt nytt år, turngruppa er der med spell og sprell.. - På denne årets siste dag er det alltid masse mennesker samlet i sentrum for å overvære dette flotte fyrverkeriet og være sammen for siste gang dette året, sier Winstanley.
Foto: Jon Henrik Larsen