På bildet: Hele den yngre generasjonen Nordmo samles til julebakst hos bestemor Ingvarda før jul.


Det er ikke så mange som baker julekaker og annet godt til julefeiringen. Mange velger å kjøpe kakene på butikken. Men i familien Nordmo er det en klar tradisjon. Ingvarda Tunheim som er bestemor og oldemor i familien har sørget for å starte tradisjonen tidlig. - Jeg startet med å ta med Karoline å bake når hun var 6 år tror jeg, og fremdeles den dag i dag kommer hun her og baker hos meg, sier en glad og fornøyd Ingvarda Tunheim til nettavisen. Ulike sorter bakes hvert år. Når nettavisens kakeglade journalist stikker innom, er det silkekake, sjokoladekjeks, serinakaker, pepperkaker, peppernøtter, pepperkakehus og julebrød som er baket.


På bildet: Karoline liker stunden hun og bestemoren har til å bake før jul. - Det er nesten like hellig som jula, sier Karoline.


Trivelig tradisjon
For Karoline Nordmo har det vært viktig å holde tradisjonen ved like, ved å besøke bestemoren like før jul for å bake julekaker. - Jeg synes det er både artig og samtidig koselig, sier Karoline til nettavisen. I år har hun med seg tanteungen Kornelius Olaie Nordmo på 3 år for å bake. - Han er en god baker, men han spiser mye også, flirer Karoline Nordmo. Hun fortsetter med å si at det ikke lengre er slik at bestemoren står for bakingen, og hun ser på. - Nei, nå er det jeg som baker og hun som smaker på kakene, sier Karoline bestemt. Også Lorentine Nordmo er med på bakingen. Hun har vært siden hun var fire år gammel. - Det har liksom blitt viktig å lære oss barnebarn og oldebarn opp i denne tradisjonen med baking før jul, sier Karoline Nordmo.
Alle foto: Jon Henrik Larsen